Cina cosasului moldovean

Fierbi 1 Kg de cartofi in coaja. Se curata de coaja.

Fierbi 2-3 oua tari. Le cureti de coaja. Ca sa se decojeasca usor le pui 10 minute in apa rece.

Scoti de la garnita, carne si carnati afumati, cam 1/2 Kg.

Calesti intr-o tigaie, in untura, untura, o ceapa taiata solzi, impreuna cu ceva ardei gras si ciuperci (uscate, marinate, proaspete, de care ai) taiate felii mai groase. Pui peste, carnea si carnatii sa se incalzeasca bine. Tai cateva felioare de slana si o pui peste amestecul anterior. Amesteci cu o lingura de lemn. Cand amestecul este bine incalzit, piperezi si ardeiezi.

Tapetezi cu unt un vas termorezistent. Tai cartofii felii de cca. 1 cm grosime si asterni un strat pe fundul vasului si pe margini. Deasupra rastorni continutul tigaii.

Bati 2-3 oua, pui 3-4 linguri mari de smantana si bati in continuare, pana devine o pasta mai groasa. Pui jumatate peste continutul din vasul termorezistent. Razi deasupra niste branza mai grasa. Acoperi cu restul de cartofi, taiati felii. Deasupra intinzi restul de oua batute cu smantana. Razi deasupra cascaval sau branza de burduf.

Bagi la cuptorul incins pentru 30 de minute, pana se rumeneste usor si totul capata o culoare aurie.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga rece, muraturi taranesti si tuica. Merge foarte bine si cu vin rosu sau alb.

Pofta buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.