Conopida oparita si inmiresmata

Se gaseste prin market conopida si brocoli, la preturi acceptabile. Am cam ocolit aceste legume, sa le cumpar din market, avand un principiu – legumele sunt gustoase, daca le pregatesti proaspete, in sezonul lor, adica in anotimpul cand se culeg din gradina ta de legume. Nu neaparat din gradina mea ca persoana, ci a mea ca roman.    8)

Cumperi o capatana de conopida sau/ si de brocoli. Le cureti de frunze si le desfaci in buchetele. Buchetelele se oparesc in apa cu sare grunjoasa, pana se moaie usor, de intra usor varful cutitului in partea mai lemnoasa a legumei.

Secret ! Daca vrei sa nu se oxideze conopida repede, pune in apa clocotinda cateva picaturi de zeama de lamaie.

Scoti buchetelele oparite si le lasi sa se scurga intr-o sita.

Pregatesti un dressing – amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si 1/2 lingurita de mustar.

Dressing-ul se toarna peste buchetelele calde, pentru a se ingloba toate gusturile si miresmele din acesta, in conopida.

Se serveste rece cu patrunjel sau/si marar verde, tocat fin, presarat deasupra. Cine doreste poate pune peste buchetele, maioneza sau suc de rosii.

O bucata de paine calda este bine venita. Un pahar de vin alb, dulce, langa salata de conopida, te face fericit, la drum de seara, adica inainte de culcare.    😀

Pofta buna frati romani de pretutindeni, oriunde va veti afla, pe mapamond ! Cautati sa va faceti aproape toate poftele culinare, insa fara excese. Veti trece pasnic si mai fericiti prin viata.   🙂

Cine pastreaza are ! Toamna poti sa pui la congelator, buchetele de conopida oparite, in pungi de plastic. Ca sa le folosesti la salata trebuie sa le oparesti toamna mai putin, pentru ca atunci cand le vei folosi in salata, sa le „incalzesti”, in apa clocotinda.

Exista un risc cam greu de controlat ! Daca ai oparit buchetelele de conopida prea tare, asta toamna, cand le vei „reincalzi” se pot face boasca.    🙁

Conopida pastrata oparita, la congelator, se foloseste mai sigur la mancarici.

2 comenterii

  1. Carp simona

    Ar fi fost extrem de utile cantitatile

  2. gigi popa

    Nu tin cont de anume cantitati, stricte. Pregatesc la ochi, dupa gust si cereri de la cei ai casei. Fiecare mesean are preferintele lui si daca pui niste cantitati stricte nu multumesti pe nimeni.
    La aceasta reteta chiar nu este nevoie de cantitati. Se pregateste usor o conopida intreaga.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.