Mucenici

La multi ani ! pentru toate doamnele si domnisoarele.

Pe 09 martie, ultima zi a babelor din calendarul popular al lunii martie se fac mucenici. Nu mai filozofez pe tema, nefiind domeniul meu de comentariu.

Deseara, conform obiceiului, fac mucenici.

Am cumparat covrigei si nuci gata curatate, din piata. Miasme si mirosuri se gasesc permanent prin bucatarie.

Se fierbe o oala cu apa si se pune zahar, dupa gust agitandu-se cu o lingura de lemn, sa se dizolve. Se pune coaja rasa de lamaie si portocala. Se adauga covrigeii si nucile (date pe razatoarea mare, zdrobite cu facaletul, taiate mai fin cu cutitul, zdrobite in piulita/ mojar, sparte cu ciocanul/ manerul cutitului de bucatarie intr-un prosop curat). Se pun si mirosurile (rom, migdale). 

Se pune capacul la oala si se asteapta sa se umfle covrigeii.

Se serveste pe 09 martie, ca unic fel de mancare. 

Pofta buna !

PS. Bineinteles ca nu se rezista pana a doua zi si spre seara cand s-au umflat covrigeii, s-au macerat nucile si s-au amestecat mirosurile, se serveste cate o portie. O fi pacat, nu o fi ? Nu stiu. Nu cred. pofta este mare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.