Pilaf cum stiu eu.

Cumperi o gaina grasa, o cureti de ce are prin interior (gasesti destul de aruncat, ca doar se vinde la Kg), o parlesti la flacara si o pui la fiert in oala de presiune, cu o ceapa, un morcov, un ardei gras, un pastarnac, o telina mica. Dupa cca. 1,5 ore de cand da in fiert (incepe sa fluiere oala),  lasat la foc potrivit, stingi focul. Dupa 1/2 ora desfaci capacul oalei de presiune si scoti gaina fiarta (va spun alta data ce fac cu ea), separat zarzavaturile (tot alta data va spun ce fac cu ele). Supa o folosesc partial pentru pilaf si pentru o supa cu galusti sau taitei de casa (care nu sunt specialitatea mea). 
Pun grasimea luata de pe gaina, taiata bucati mici intr-o cratita, impreuna cu o ceapa taiata solzi, ardei rosu, verde, galben, taiat fasii subtiri, un morcov curatat si ras, ciuperci taiate felii, pe care le calesc impreuna pana se moaie putin. Am pus si sare, piper, ardei iute (taiat fasii subtiri), dupa gust. Se amesteca tot timpul, cu o lingura de lemn.
Spal orezul (musai cu bobul mare, alungit, fara gris) in cateva ape, apoi il pun peste zarzavaturile calite si amestec totul, timp de 2-3 minute, sa nu se prinda si sa fac firma de ras.  
Pun supa peste orez si zarzavaturi, adaug marar, amestec totul, las sa dea in fiert. Introduc cratita in cuptorul incins. Las la cuptor pana se umfla orezul, amestecand din cand in cand si adaugand supa daca mai este cazul. Se face cam in 3/4 ore, la foc potrivit.

pilaf cu tartite de curcan
Se serveste cald ca garnitura la friptura sau peste, cu muraturi taranesti asortate, facute la bloc (va dau alta data reteta). Se bea dupa placerea fiecaruia, vin rosu, vin alb, chiar si berea merge.
Pofta buna si va mai zic.

4 Comments

  1. Exceptional (bine ca am mincat de curind, altfel era rupere de stomac), continuati sa condimentati blogul cu astfel de posturi,
    aveti un cititor asigurat.
    Succes la postat!

  2. Da, asta-i pilaf ca la bunica acasa. Din cel de obosesti mancand 😀

  3. E cel mai bun pilaf!!! Cand mai faceti? 😀

  4. e super bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.