Retete Personale

Cartofi gratinati altfel.
Garnituri, Legume, Retete Personale

Cartofi gratinati altfel

Cartofii, varza si fasolea boabe sunt legumele cel mai des intalnite in retetele traditionale romanesti. In gospodariile romanilor, in proviziile facute de cu toamna pentru zilele friguroase, aceste legume sunt nelipsite. La munca campului, in […]

Telina coapta cu sos de praz, ciuperci si smantana.
Ciuperci, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Legume, Retete Personale

Telina coapta cu sos de praz, ciuperci si smantana

Radacina de telina este pe nedrept marginalizata in bucataria romaneasca actuala. Incercand sa copieze retetele cu tulpini de telina promovate de bucatarii straini care se perinda pe la televiziuni, bucatarii romani uita (oare de ce […]

Chebab perpelit la gratar.
Chebab, Retete Personale

Chebab perpelit la gratar

In peregrinare mele prin market pentru a cumpara ceva de pregatit la iuteala (bat-o vina de canicula), am ochit in galantar niste „mici” mai grosi si mai lungi. Initial nu le-am dat importanta, reclama pe […]

Rulada din piept de curcan cu spanac.
Curcan, Retete Personale, Rulade

Rulada din piept de curcan cu spanac

Ruladele sunt preparate culinare deosebite, nu tocmai ieftine, care pot fi servite cu mare cautare la comunitatea generoasa a gurmanzilor profesionisti, dar si la comunitatea mai restransa a gurmetilor consacrati si nu numai, in orice […]

Paste (scoici) conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat.
Ciuperci, Paste fainoase, Peste, Retete Personale

Paste conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat

Multi dintre romani evita pastele fainoase considerandu-le ingrediente care te fac rotofei, ca sortiment alimentar, fara a face insa o asociere corecta cu cantitatea consumata, dar si cu diversitatea de ingrediente folosite la fiecare preparat […]