Retete Personale

Paste (scoici) conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat.
Ciuperci, Paste fainoase, Peste, Retete Personale

Paste conchiglioni giganti cu praz, ciuperci si macrou afumat

Multi dintre romani evita pastele fainoase considerandu-le ingrediente care te fac rotofei, ca sortiment alimentar, fara a face insa o asociere corecta cu cantitatea consumata, dar si cu diversitatea de ingrediente folosite la fiecare preparat […]

Salata de rosii, ardei gras si castraveti cu ansoa, masline si branza de capra.
Retete Personale, Salate

Salate de tot felul si care mai de care

Intotdeauna am considerat gatitul bucatelor ca fiind o arta, fara a ma referi direct, in vreun fel, la maruntele mele ambitii culinare axate mai toate pe retete traditionale romanesti. Uneori evadez si incerc sa fac […]

Mic dejun copios, cu de toate.
Aperitive, Retete Personale

Mic dejun copios cu de toate

De cele mai multe ori, micul dejun reprezinta punerea la cale a stomacului oricaruia dintre noi, dupa cerintele muncii noastre legat de efortul fizic/ efortul intelectual, pentru lucrul cu un echipament tehnic mai mult sau […]

Trunchi de crap cu cartofi, la gratar.
Peste, Retete Personale

Trunchi de crap cu cartofi, la gratar

Sarbatorile de sezon au trecut, retetele traditionale pentru aceste sarbatori au fost pregatite de gospodine si fiecare pofticios s-a servit dupa propriile preferinte. Poftele culinare ale celor dragi sunt avute in vedere la fiecare intrunire […]

Hamburgheri de vitel cu cartofi impanati, la cuptor.
Carne tocata, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Retete Personale, Vita si vitel

Hamburgheri de vitel cu cartofi impanati, la cuptor

Romanilor le-a placut intotdeauna, in trecutul indepartat si in special, in prezent, sa aduca in retetarul restaurantelor de lux (da bine in meniul adus la masa de oberchelner), dar si in retetarul stradal (coada la […]

Creier de porc cu porcarele la cuptor si turta cu jumari.
Creier maduvioare, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Retete Personale

Creier de porc cu porcarele la cuptor si turta cu jumari

Intotdeauna mi-au placut maruntaiele (ficat de porc sau ficat de vitel, inima de porc, rinichi de vitel), creierul si maduvioarele, sa le cumpar proaspete (uneori, cumpar si creier congelat sub forma de calup, portionat la […]

Urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza, servite cu mujdei de usturoi si iaurt.
Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Porcarele (Preparate din porc), Retete Personale

Ciolan si urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza

In copilarie, in orasul meu nu erau market-uri si nici macelarii, doar un abator unde se taia carne din cand in cand, de regula doar cand vreun animal crescut in gospodariile taranesti sau la ferma […]