Afumaturi

Omleta cu porcarele

Cum apar rosiile romanesti pe piata, imi amintesc ca in ultimul borcan cu porcarele (carnati si carne afumata, puse in untura de porc, la Craciun) au mai ramas cateva bucati de carnat si de carne […]

Ochiuri cu porcarele si ciuperci

Pentru zilele Craciunului, traditional, la micul dejun, se servesc tot preparate din carne de porc.  In afara de preparate reci – toba, caltabos, lebar, sorici, sunca afumata sau sunca fiarta si data cu boia, piftie, se pot servi si preparate […]

Omleta cu porcarele si ciuperci

Ziua, caldurile s-au mai potolit, iar noaptea chiar se simte nevoia sa te invelesti cu o paturica subtire. Poti tine geamurile deschise, sa faci chiar putin curent prin casa, fara a fi in pericol sa te invadeze […]

Iahnie de fasole boabe, cu porcarele

Fasolea boabe este considerata de catre noi romanii un aliment de baza, existand multe retete in bucataria stramoseasca. Mie imi place fasolea gatita oricum, singura conditie este sa fie facuta de catre mine.    😀 Cand […]

Prajina cu porcarele, la cuptor

Mi-am adus aminte de anii studentiei cand serveam masa la cantina studenteasca, unde aveam un bucatar moldovean. Pe vremea aceea, ca sa se poata spune de la tribuna congreselor ca studentii participau la activitati gospodaresti, […]

Porcarele pentru iarna, proaspat afumate.

Porcarele pentru iarna

Nu am mai pregatit in casa, porcarele, de vreo 4-5 ani. Copii au terminat facultatea, prin market-uri se mai gaseste cate ceva, apropiat de pretentiile mele, am facut economie de timp si de ce nu, am lenevit.  […]