Inainte de a scrie o reteta, de cele mai multe ori incerc sa-mi amintesc momente placute din copilaria mea si din vremurile cand copiii mei, mici fiind, faceam plimbari lungi prin parcuri, pe dealuri sau […]
Ciuperci
Tocanita de hribi cu praz
Vremea rautacioasa cu romanul plecat in concediu in iunie-iulie si pe la inceptul lui august, din anul acesta, cu ploi si destul de rece a fost favorabila ciupercilor, in special in zona de munte, unde […]
Paste panzerotti umplute cu crab in sos de praz, ciuperci si smantana
Gospodinele grabite sa pregateasca ceva la iuteala pentru ca se apropie ora cinei, cand cei ai casei se aduna acasa de pe la locurile lor de munca si nu trebuie ratata ocazia de a se […]
Creier de porc cu ciuperci si sparanghel la cuptor
Creierul si maduvioarele sunt ingrediente care, pe nedrept, dupa parerea mea sunt ocolite de gospodine in preparatele din familie. Poate fi vorba de prea putine retete disponibile, spre deloc, care se regasesc prin cartile de […]
Galbiori gratinati, cu smantana
Vremea ploioasa din aceasta vara a trimis culegatorii de ciuperci cu tarnele si cosurile prin paduri, la cules. Drumurile de munte sunt impanzite cu culegatori care te indeamna de pe marginea drumului cu tot felul […]
Piept de rata cu telina coapta si sos de praz, ciuperci si smantana
Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Ciuperci trase in unt servite pe paine prajita
Inca din copilarie, ciupercile fac parte din preferintele mele culinare. Candva culesul ciupercilor din padure si de pe dealuri era chiar o indeletnicire a mea, de baza. Nu cred ca se poate „lauda” vreun culegator […]
Piept de curcan cu bacon, praz, ciuperci si smantana, la tigaie
Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi, natura se trezeste la viata, verdele crud al ierbii predomina, majoritatea pomilor inverziti sunt deja in floare. Albinutele harnice sunt peste tot, pe flori, in cautarea si culegerea […]
Chiftelute cu sos si ciuperci sotate
Toamna blanda, cu ceva ploaie in ultima perioada si soare dogoritor la vremea pranzului face ca pe sub frunzele ingalbenite sa creasca ciupercile mele preferate, albe, cu codita groasa si scurta, pline de miroazne tainice […]
Pulpa de miel impanata cu ansoa, cu garnitura de galbiori
Carnea de miel, ied, oaie si berbecut este pe nedrept ocolita de destui concetateni, necunoscatori cand sunt intrebati de gustul preparatelor, dar care au o idee fixa – nu consuma, nu gusta, nu incearca sa […]