Sarbatorile traditionale le petrecem in familie dupa obiceiuri culinare mostenite de la parinti si bunici. Cand zic obiceiuri ma refer la preparatele care se faceau si de care imi amintesc, din anii copilariei mele. La […]
Curcan
Copan de curcan cu cartofi si sos de rosii, la cuptor
De cele mai multe ori, atunci cand planuiesc sa pregatesc ceva anume, incerc sa combin ingrediente de sezon (in special legume proaspete de pe piata, mai rar din market) cu carne proaspata expusa prin galantare […]
Piept de curcan cu legume si ciuperci la cuptor
Sarbatorile de iarna bat la usa. Ca in fiecare an, gospodinele se pregatesc din timp pentru a pune pe masa de sarbatoare in familie, din ziua de Craciun, cele mai alese bucate. Multe dintre aceste […]
Rizotto cu fructe de mare si tartite de curcan
Bucatarul, fie el amator sau profesionist, dar si gospodinele descurcarete printre oale, cratite si tingiri experimenteaza retete noi cautand de multe ori combinatii dintre cele mai ciudate. Imi place sa cred ca in experimentele mele, […]
Paste integrale cu carne tocata de curcan
O gospodina care se respecta, cand gateste paste fainoase poate iesi la nevoie din orice necaz gurmanderesc, in sensul ca are ce pune la iuteala, ceva cald pe masa si flamanzii din jurul mesei se […]
Pulpa de curcan si carnati proaspeti de porc cu porumb, la cuptor
Cand am vazut prin market porumb dulce, pe cocean, refrigerat, nefiert, pastrat in pungi din plastic alimentar mi-am zis: de ce nu s-ar pastra si in congelator pus spre toamna cand boabele mai sunt crude […]
Tocanita din aripi de curcan
Sarbatorile religioase fie ele de iarna sau de primavara, petrecute in familie, au tot mai multa cautare cand treci de o anumita varsta. Parca nu iti mai prieste zgomotul intens (muzica aia data la maxim […]
Supa din tartite de curcan cu fidea
Numai cine nu a trecut niciodata sau nu a poposit macar cateva ore printr-un sat romanesc autentic nu a vazut vreun falnic curcan, infoiat in pene, cu margelele rosii atarnandu-i sub capul regesc, plimbandu-se tantos […]
Ciotoaie de curcan la cuptor cu cartofi noi inabusiti si mujdei
Ploua si iarasi ploua. Sincer ? Si ce daca. Ploaia mi-a placut intotdeauna, in special dupa cateva zile cu vipie cand abia mai poti respira si camasa se lipeste de corp precum o carpa umeda. […]
Cartofi noi cu unt si cascaval afumat
Cartoful este leguma preferata de romani. Doar varza mai concureaza cartoful in preferintele romanilor cand se pune problema servirii unei garnituri la orice preparat din peste sau din carne indiferent de modul de preparare al […]