S-a racit deja vremea si este momentul sa pregatim niste carne de porc, stiut fiind ca aceasta carne este mai grasa si ca grasimea se are bine cu frigul. Excesul de grasimi nu este recomandat, […]
Fripturi
Rata de curte cu portocale
De cate ori ma pregatesc sa scriu o reteta in care folosesc carne de pasare (rata, gasca, pui/ gaina) nu pot sa nu imi amintesc de cardul de rate cu ratoiul cel semet (colorat multicolor) […]
Cotlet de miel cu cartofi, la cuptor
Cotletul de miel/ ied este partea din animal care dupa pulpa si muschiulet este cea mai cautata de catre bucatari pentru pregatirea unor retete cu cat mai simple, cu atat mai delicioase. Gatit la gratar […]
Pulpa de miel la cuptor, cu varza calita si salata de ridichi negre
Traditiile noastre crestinesti ne indeamna sa le respectam asa cum o faceau bunicii si parintii nostrii. Ouale rosii si cozonacul nu pot lipsi de pe masa de Paste. Ce poate fi mai frumos decat sa […]
Pulpe de rata cu cartofi copti
Carnea de pasare, fie ea de pui/ gaina, curcan, rata sau gasca, este bine venita in orice bucatarie. Mai nou, a aparut prin magazinele cu pretentii si carnea de strut. Pasarea este preferata bucatarilor profesionsti […]
Friptura de berbec crescut la stana, la cuptor
Mi-am adus aminte de pulpa de berbec pe care o aveam in congelator. Dupa desghetare, se curata de piei si se impaneaza cu catei intregi de usturoi si bucati mici de slanina de porc (daca […]
Friptura de vitel in sos de vin alb
Cumperi carne de vitel impanata cu grasime, cu putin os sau macra (cap de piept – cu oscioare, pulpa cu os, spata, chiar pulpa fara os). O cureti de pielite, transezi partea cu osĀ (faci ciorba), […]