Garnituri

Dovlecei umpluti cu praz si ciuperci - preparatul este gata servit.

Dovlecei umpluti cu praz si ciuperci

Uneori, gospodina doreste sa schimbe legumele obisnuite, de iarna, cu care aprovizioneaza inca de cu toamna propria camara – cartofi, varza murata, fasole boabe, ceapa, praz, etc. Legumele puse la congelator in pungi din plastic […]

Cartofi gratinati altfel.

Cartofi gratinati altfel

Cartofii, varza si fasolea boabe sunt legumele cel mai des intalnite in retetele traditionale romanesti. In gospodariile romanilor, in proviziile facute de cu toamna pentru zilele friguroase, aceste legume sunt nelipsite. La munca campului, in […]

Sufleu de brocoli si cartofi.

Sufleu de brocoli si cartofi

Spre sfarsitul toamnei cand legumele autohtone se imputineaza pe tarabe, mai descoperi de-ale noastre doar cartofi, conopida, varza, brocoli, napi, sfecla rosie, telina, praz, varza rosie si varza alba, ridichi negre. Mai sunt prezente ciupercile […]

Coaste de porc prajite, cu garnitura din urzici batute.

Garnitura din urzici batute

Nu are rost are sa ascund ca sunt un fan declarat al urzicilor, preparate in toate felurile – ciorba, supa-crema, batute, piure’, placinta, tarta. Nici in ceaiuri, urzicile (uscate sau proaspete) nu pot fi lasate […]