Legume

Cartofi gratinati altfel.
Garnituri, Legume, Retete Personale

Cartofi gratinati altfel

Cartofii, varza si fasolea boabe sunt legumele cel mai des intalnite in retetele traditionale romanesti. In gospodariile romanilor, in proviziile facute de cu toamna pentru zilele friguroase, aceste legume sunt nelipsite. La munca campului, in […]

Telina coapta cu sos de praz, ciuperci si smantana.
Ciuperci, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Legume, Retete Personale

Telina coapta cu sos de praz, ciuperci si smantana

Radacina de telina este pe nedrept marginalizata in bucataria romaneasca actuala. Incercand sa copieze retetele cu tulpini de telina promovate de bucatarii straini care se perinda pe la televiziuni, bucatarii romani uita (oare de ce […]

Pulpa de rata cu legume, la tava.
Legume, Rata, Retete Personale

Pulpa de rata cu legume, la tava

Toamna se numara bobocii, …… cei de rata si/ sau cei de gasca. Gospodinele isi fac socotelile, ce boboci pastreaza pentru anul viitor, ce boboci sacrifica la repezeala, pentru a nu intra in iarna cu […]