Intotdeauna, pestele a fost, este si va fi, unul dintre ingredientele mele preferate pentru a fi pregatit. Motive ar putea sa fie multe. Pestele se poate gati simplu, rapid si cu ingrediente putine. Oferta de […]
Legume
Salata din dovlecei fierti si vinete coapte
Toamna, prin piete si market-uri, alergatura gospodinelor nu mai conteneste in cautarea legumelor preferate a fi conservate pentru iarna. Chiar daca rafturile din market-uri sunt pline de sticle si borcane cu fel de fel de […]
Supa crema de legume
Gata, ne-am plans destul de zapuseala de afara care ne impiedica, sa stam in preajma aragazului mai mult timp. Legumele sunt parguite si ne imbie de pe tarabe, sa ne umplem sacosele ca sa trecem […]
Dorada cu legume la cuptor
Arsita si iarasi arsita ! Aer incins, toropeala, camasa mai mereu umeda se lipeste de corp. Nicio adiere de vant, nu se misca nicio frunza. Degeaba astepti seara, avand propria dorinta, sa se mai racoreasca. […]
Mancare de cartofi noi
Chiar daca in ultimele zile, temperaturile au scazut si ploile si-au facut loc, zarzanii si copacii decorativi au inflorit, mugurii magnoliilor si-au deschis petalele si albinutele, imediat, si-au intrat in rol culegand polen din floare […]
Legume umplute si gratinate la cuptor
Iarna, nu ai cum sa gasesti legumele romanesti din camp, pe tarabe. Prin market gasesti tot felul de legume aduse de peste mari si tari, in special de la turci si de la greci. Aceste […]
Vanata intreaga taiata franjuri si pregatita pane’
Chiar daca nu este sezon de legume proaspate, de-ale noastre romanesti, la un moment dat simti nevoia, sa gatesti ceva fara carne, nu neaparat o salata simpla. Cum prin market-uri se gasesc legume din import […]
Piept de rata cu mancare de mazare
Carnea de pasare nu are cum sa lipseasca din retetarul oricarei familii, constienta ca sanatatea trebuie sa fie in prim plan. Cand in familie sunt si copii mici, vrei nu vrei, iti place sau nu […]
Ciotoi de curcan la cuptor cu garnitura de bame
Curcanul este pasarea, care bine pregatita, poate fi oricand o surpriza culinara pentru cei asezati nerabdatori si pofticiosi in jurul mesei, atrasi fiind de miroaznele tainice care s-au raspandit in jurul bucatariei. De-ale comerciantilor ! […]
Pulpe de pui in sos de praz cu curry, la tigaie
Toamna aceasta ne-a adus pe langa scumpiri in lant si vaicareli ale autoritatilor, incompetente sa gestioneze criza prin care trecem cu totii, o gripa rebela (de care nu se prea vorbeste), pe langa mai vechiul […]