A venit iarna, chiar daca pe la noi arata mai mult a toamna tarzie, ploioasa. Nu mai sperie meteorologii cu atentionari de vreme rea. Ba ca bate vantul cu nu stiu cati Km/ ora, de […]
Miel ied capra oaie si berbec
Pulpa de miel cu cartofi noi, la cuptor
In timpul sarbatorilor crestinesti, noi romanii suntem obisnuiti sa punem pe masa tot ce este mai bun, motiv pentru care gospodinele se intrec in retete, mai noi sau mai vechi, care, de fapt, au la […]
Osso buco din gat de oaie cu piure’ de cartofi
Iarna bate la usa, deocamdata doar ciocane timid dar insista. Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri de-ale meteorologilor ar fi timpul sa inghesuim la borcane si pungi pe toate rafturile din camara, sa […]
Pulpa de miel cu cartofi si porumb la cuptor
Uf, of … grele mai sunt sarbatorile acestea crestinesti, la noi romanii ! Dupa cate am citit pe net nu suntem singurul popor cu gurmanzi declarati. Pe la altii, la sarbatorile crestine sunt la putere […]
Varza murata fiarta cu gat de oaie
Primavara bate la usa si varza murata din butoi, pusa de cu toamna trebuie consumata pana dau caldurile si apare riscul (de altfel inerent cand butoiul cu varza murata este pitit intr-un colt al balconul […]
Tocana din pulpa de capra cu cartofi
La noi, la romani, caprele singuratice sau in turme reduse numeric sunt crescute mai mult la sate, pe langa oile mai multe, de obicei pentru lapte din care se face branza telemea pentru uz propriu, […]
Ciorba acra din gat de oaie
Imi este greu sa inteleg de ce ciorbele si supele, doar rareori fac parte din retetarul unor restaurante cu steif. Eterna ciorba de vacuta si supa cu fidea isi mai fac simtita prezenta destul de […]
Pulpa de capra in sos de vin cu varza noua calita
Nu pot zice cum ca romanii ar fi mari consumatori de carne de capra. In ultimii ani este la mare cautare telemeaua de capra, se vinde lapte prin magazinele proprii ale unor asociatii de producatori […]
Pastrama de oaie cu mamaliga si ou de curca
Imi este greu sa inteleg cum poate cineva/ oricine (in niciun caz gurmanzi profesionisti sau gurmeti declarati) sa sustina sus si tare – “Nu imi place.”, fara sa fi gustat macar, vreodata, carne de oaie, […]
Cotlet de miel la cuptor cu cartofi noi inabusiti
Traditia ne trimite in zilele premergatoarea marii sarbatori religioase a ortodocsilor sa dam tarcoale prin hala de carne unde producatorii autentici au expus in galantare miei si iezi, la alegere, dupa preferintele si rezerva financiara […]