Am luat o mica pauza in scrierea de retete fiind plecat de acasa cateva zile. Nu mi-am cumparat inca un lepatop, din considerente de utilitate si la batrana tableta s-au consumat acumulatorii. Prin urmare, nu […]
Retete Personale
Sote’ din rinichi de porc cu carnati chorizo si kaiser
Dupa parerea mea, maruntaiele de pasare si/ sau de animal sunt pe nedrept ocolite in retetarul bucatariilor de mai peste tot din lume. Rareori spre deloc, am vazut preparate din maruntaie prezentate prin emisiuni tv […]
Hamburgheri din carne de vitel cu piure’ de cartofi
Anul acesta, noi romanii avem parte de multe care ni se par iesite din comunul nostru cotidian – iarna cu zapada doar pe la munte, in rest sparcaiala, grindina si ploi torentiale alternand cu zile […]
Bulz de mamaliga, altfel, cu ciuperci sau cu peste
Din totdeauna, la mosii si stramosii nostrii, mamaliga si ceapa erau nelipsite din desagii cu care plecau la camp, din ranita cand se avantau in lupta sa apere meleagurile stramosesti sau de pe masuta scunda, […]
Pastrav la tigaie cu chiftelute din dovlecei prajite
Vrem, nu vrem, dar si pe canicula trebuie sa servim cate ceva in farfurie cand ai casei se aseaza la masa si se uita lung la tine, ca si cum ar zice – pai ce […]
Piept de gaina de curte, macerat, cu legume, la gratar
In zilele noastre, carnea de pasare domestica (si ma refer aici la pui sau curcan) este folosita in cele mai multe retete culinare prezentate de sefi bucatari in programele tv de profil. Cartile de bucate, […]
Mititeii, preparat de avarie, nu doar ca gratar la iarba verde
Una din reclamele afisate instantaneu pe acest blog care prezinta tot felul de gratare, mi-a dat ideea de a trata micii/ mititeii la general. Am combinat cateva poze din arhiva personala in care apar gateli […]
Pastrama afumata de oaie cu tocanita de ciuperci pleorotus
De cand cu market-urile raspandite prin toate orasele mari ale tarii au mai disparut unele din deprinderile culinare ale romanilor, in sensul ca anumite ingrediente folosite in bucataria traditionala se gasesc mai tot timpul anului […]
Ciorba din coaste proaspete de porc
De curand, am facut un inventar pe sectiuni al retetelor scrise de mine pe acest blog si am constatat ca la ciorbe, supe, supe-crema, arhiva este destul de subtire ca si cum in familia mea […]
Piept de rata cu cartofi noi gratinati
Am mai spus-o si cu alte ocazii, scrisul unei retete noi pe acest blog imi acopera, de cele mai multe ori, timp mai indelungat decat prepararea retetei in sine, invartind la cratite si tingiri. De […]