Bibanul este pestele meu preferat pentru preparat si pentru consum, datorita gustului sau deosebit. Este ocolit de multe gospodine, pentru ca nu stiu ca acest peste nu se curata de solzi. Gustul deosebit este dat de […]
Retete Personale
Maruntaie de porc la gratar
Mergand prin market la cumparaturi, am gasit frumos ambalate, separat, maruntaie de porc – rinichi, inima ficat, fudulii. Mi-am adus aminte de zilele cand copii erau mici si nu se gasea carne la macelarie, iar market-uri […]
Omleta cu creier si ciuperci.
Cumperi niste creier mare, de porc sau de vita (de preferat proaspat). Merge si congelat, dar trebuie lasat sa se dezghete singur, in timp (de seara pana dimineata). Oparesti creierul si-l cureti de pielite. Il […]
Pulpa de manzat cu legume si ciuperci
Cumperi din market sau de la macelarie pulpa de manzat fara os, bucata intreaga, proaspata de cca. 1 Kg. Pui in cos si o caserola cu ciuperci albe (te uiti sa nu fie batrane, adica […]
Rasol de somn prins in Dunare
Pestele, maslinele si marmelada erau considerate pe vremea lui ceasca mancarea saracului. Azi, pestele este mai scump decat carnea, maslinele se gasesc pe toate drumurile, care mai de care mai scumpe si mai vechi (aproape putrede), […]
Friptura de berbec crescut la stana, la cuptor
Mi-am adus aminte de pulpa de berbec pe care o aveam in congelator. Dupa desghetare, se curata de piei si se impaneaza cu catei intregi de usturoi si bucati mici de slanina de porc (daca […]
Mancare de cartofi cu afumatura
Cumperi din market o coasta afumata, cu mai multa carne pe ea. Sa fie rosie nu inchisa la culoare, ca are prea multa sare si fum. Nu cumpara taiata bucati, ca nu stii de ce […]
Varza cu carne de berbec crescut la stana
Pentru mine carnea de berbec este o delicatesa. Preparata bine, rivalizeaza cu cele mai pofticioase fripturi din carne de porc, vita, pasare. Cei care nu mananca berbec, nici nu stiu ce pierd. Gustul ciobanesc al […]
Sarmale cu orez cum imi facea mama
Daca ai pus muraturi de vara (varza si castraveti), cu sare putina si marar mult, e musai sa faci niste sarmale din foi de varza murata. Varza si castravetii murati, de vara, tinuta/ tinuti, la rece in […]
Bogatie culinara, culorit care iti ia ochii
Legumele, ciupercile, verdeata, smantana si cascavalul/ branza sarata se pot alia si cu putin mestesug bucataresc dau impreuna miroase de vis si gust de neimaginat. Cine va incerca se va dumiri cum este posibil asa […]