A aparut la pescarie scrumbie de Dunare, prinsa de catre pescarii profesionisti, anul acesta, pe la sfarsitul lunii mai si vanduta comerciantilor pentru prepararea sub forma de marinata sau sarata. Anul trecut s-a gasit la pescarie, scrumbie […]
Retete Personale
Supa de gaina cu omleta
Afara este canicula, iar in bucatarie daca te hotarasti intr-un tarziu, dupa ce iti faci curaj vreo 2 ore, sa prepari ceva de mancare, este mai ceva ca la sauna. Daca pui pe aragaz niste carbuni […]
Pizza rapida din aluat de clatite
Ne-am amintit daunezi, eu si sotia, de “inventiile culinare” de pe vremuri, cand eram nevoiti sa ne descurcam cu ce aveam prin frigider, pentru a face cina gustoasa si atractiva pentru copii. Cum ouale erau pe […]
Scrumbie de Dunare cu legume, la gratar
Scrumbia de Dunare este un peste preferat de catre bucatari si de catre cunoscatori, in aceeasi masura, fiind un peste gras si gustos, usor de preparat, prin retete simple si rapide. Anul acesta s-a gasit prin pescarii, scrumbie […]
Mititei cu legume in folie, la gratar
Carnea tocata pentru mici aflata in comert, este preparata de regula, de catre marii procesatori de carne, din carne de porc si carne de vita, in proportii diferite, dupa cum are fiecare disponibil. In niciun caz […]
Creveti cu legume si ciuperci, la tigaie
Bucataria romaneasca nu este prea bogata in retete cu fructe de mare. In afara de retete vechi cu raci de rau, nu prea am citit. In familia mea, cand eram copil, nu se faceau decat raci fierti […]
Pui la gratar, cu varza noua, calita
Carnea de pasare, in general si cea de pui in special este recomandata de catre toti nutritionistii, inventatori sau nu de retete de slabit. Carnea de pui sta la baza majoritatii retelor din bucataria romaneasca, actuala. Varza noua, fiind destul de […]
Mancare de bame cum fac eu
Bamele sunt tot mai rar de gasit prin magazine. Cand in Balta Brailei se mai cultivau si legume, bamele umpleau rafturile alimentarilor de cartier, fie ca erau conservate in saramura (pentru gatit), fie in ulei (gata […]
Ciorba de varza murata, cu ciuperci si porcarele
Cum iarna a fost lunga si chiar geroasa, fata de ultimii ani, varza murata din balconul-camara, s-a pastrat tare si nu a facut nici floare. Nu mai vorbesc de zeama de varza, limpede si usor acida, care […]
Piept de pui cu legume si ciuperci, la wock
Carnea de pasare este recomandata de nutritionisti, cel mai des utilizata in retetele pentru copii si cam neglijata de catre adulti. De ce sa nu recunoastem, pieptul de pasare (gaina, curcan, rata, gasca, chiar si […]