Cu multi ani in urma mergeam lunar, uneori mai des chiar, la pescuit prin baltile din jurul orasului unde locuiesc. Intre timp, baltile cele mai convenabile ca pozitionare au disparut fiind umplute cu cenusa rezultata […]
Peste
Icre de peste
De cate ori ma pregatesc sa gatesc peste am o vigoare culinara in mine cu mult peste media celei din timpului total petrecut la coada tigaii sau manevrand oale si cratiti. Unii dintre cititori, mai […]
Paste panzerotti umplute cu crab in sos de rosii cu biban prajit
In reteta de astazi, simpla, rapida si deosebit de savuroasa am combinat doua ingrediente dragi mie – pastele fainoase cu diferite umpluturi si pestele, de preferat bibanul. Rareori spre deloc pregatesc pastele fainoase cu umplutura, […]
Pilaf de orez cu praz si macrou prajit
Zapuseala dom’le, mare zapuseala chiar daca mai si picura din cand in cand. Stropeala strazii principale aplicata de edil in orasul meu nu face decat sa incinga asfaltul, sa ne inece si sa usuce gatul […]
Cotlet de avat prajit cu drob din conopida
Pestele este un aliat de nadejde al gospodinelor, alaturi de legume si lactate, pe timp de vara, chiar daca exista vorbe precum – mie nu imi place …. De cele mai multe ori, cand intrebi […]
Cotlet de platica tavalit prin malai, la cuptor, cu cartofi copti
La sarbatoarea de Florii, crestinii profita de dezlegarea la peste permisa in postul Pastelui. Aprovizionarea cu peste dupa gustul si punga fiecaruia este o adevarata aventura, cumparatorii privind prin galantare, stand la cozi care parca […]
Macrou si creveti la tigaie cu pasta de naut
Primavara si-a intrat in drepturi. Privesc pe geam si mi se lumineaza sufletul la gandul ca pot sa-mi plimb nepotelul pe afara. Au aparut primele frunze prin tei si au inmugurit castanii pe terasa din […]
Cotlet de platica la gratar cu sufleu de brocoli
Este vremea aprovizionarii cu icre de peste pentru lunile care urmeaza. Provizia de icre de anul trecut, pastrate ca tarama (sarate, cu strat de ulei de rapita deasupra, in borcanele) sau proaspete, congelate (in pungi […]
File’-uri de fitofag tavalite prin malai si ou batut, cu cipsuri de legume, la cuptor
O data cu trecerea sarbatorilor de iarna cand tot romanul se lupta fara menajamente cu preparate grele avand ca ingredient principal carnea de porc si tot felul de porcarele pregatite pentru iarna, se impune si […]
Lin copt pe pat de sare pentru saramura
Intotdeauna mi-a facut placere sa gatesc peste. Nu acelasi lucru pot sustine despre curatarea pestelui, in special a pestelui proaspat. De cele mai multe ori, retetele cu peste pe care le pregatesc sunt simple, fara […]