Pestele proaspat, achizitionat cat mai mare si intreg, este preferatul meu la gatit. Nu conteaza in ce fel il prepar – la tigaie, la cuptor, la abur, la gratar sau saramura, indiferent de amanuntele retetei. […]
Peste
Supa mediteraniana cu fructe de mare si peste
La noi romanii, pestele este un aliment de baza, in special prin zonele din preajma raurilor mari si din apropierea baltilor formate, in excavatii, cand vin apele mari si in Delta Dunarii. Nici in restul […]
Cotlet de platica la gratar cu paste fainoase, ciuperci si piersici
Cumpar peste proaspat, intreg, de la pescarie, adus de la Dunare, de 1,5-2 Kg/ bucata (crap, platica, somn, salau, stiuca, avat, mreana) sau in jur de 0,5 Kg/ bucata (caras, biban, lin, scrumbie). Mai cumpar […]
Paste cannelloni umplute cu peste, in sos de rosii
Italienii sunt recunoscuti prin diversitatea pastele fainoase, pregatite in casa din faina de grau, sub tot felul de forme (spaghete, macaroane, sfredele, melci, tuburi, pene, benzi de marimi diferite, etc., umplute cu te miri ce […]
Somon la cuptor cu sos de praz si smantana
Somonul este unul dintre cei mai cautati pesti pentru retetele culinare ale bucatarilor de prin restaurantele cu multe stele, obicei strainez de fapt, care s-a preluat si prin bucatariile de la bloc. Crapul, pastravul, stiuca, salaul, platica, […]
Rasol de salau prins la Dunare
Ce caldura dom’le, nu stii pe unde sa te mai pitesti ca sa scapi de vipie. Astepti cu nerabdare buletinul meteo, doar, doar, se va anunta vreo ploaie mai serioasa, sa se racoreasca macar cu […]
Avat cu citrice la cuptor, cu garnitura de ciuperci
In perioada de prohibitie a pescuitului am cumparat de la pescarie un avat de 3,5 Kg (confiscat, probabil, de la braconieri si vandut de filiala vanatorilor si pescarilor la comercianti), plin de icre. Am scos […]
Placinta cu ton din conserva, carnat afumat si branza dulce
Toti bucatarii renumiti incearca sa se laude cu retetele personale, scriu carti si sustin emisiuni la tv, chiar daca nu se indeparteaza prea mult de retetele traditionale, din tara lor de origine. Multi sefi bucatari […]
Chiftelute din peste afumat si cartofi fierti, la cuptor
Intotdeauna mi-a placut sa pregatesc peste, fie la gratar, la cuptor sau la abur (cu sau fara legume, in sos de rosii sau sos de ciuperci, praz si smantana, cu sau fara citrice), fie rasol […]
Pastrav somonat cu legume si citrice in hartie de copt, la cuptor
“Nicio masa fara peste” – era o veche reclama (printre putinele de altfel) difuzata cu insistenta pe unicul program al televiziunii publice, cu mai bine de 25 de ani in urma. Aceeasi reclama te izbea […]