Chiar daca afara sunt 40 de grade C si in bucatarie, fara sa ai aragazul aprins, vreo 28 de grade C, tot trebuie sa pregatesti ceva, “soriceii” din stomac fac deja galagie. Iti imbii consoarta sa […]
Peste
Cotlet de rechin cu fructe de mare si paste fainoase
Mi-a placut intotdeauna, pestele proaspat, praparat la gratar, la tigaie, la cuptor sau fiert, dar si pestele marinat, sarat, uscat, afumat sau pestele de la conserva. Fac multe retete din peste. Am scris si pe acest […]
Marinata din scrumbie de Dunare
Imi place ideea unui mester bucatar – adevarat profesionist (pe care rude fiind, l-am vazut cu multi ani in urma mesterind, desi era sef de sala, intr-o bucatarie de restaurant cu staif), conform careia tot ce este bun si gustos […]
Salata din scrumbie de Dunare marinata
A aparut la pescarie scrumbie de Dunare, prinsa de catre pescarii profesionisti, anul acesta, pe la sfarsitul lunii mai si vanduta comerciantilor pentru prepararea sub forma de marinata sau sarata. Anul trecut s-a gasit la pescarie, scrumbie […]
Cod cu salata de legume, la abur
Cumpar peste congelat foarte rar si de regula macrou, care este un peste gras, care se prepara foarte bine la cuptor. Prefer pestele proaspat, intreg, pe care poti sa-l transezi cum doresti. Oferta pe piata este variata, in […]
Sardele cu paste de orez si legume
Prin magazinele cu profil pescaresc gasesti mai nou peste proaspat adus de peste mari si tari. Peste romanesc de Dunare sau de crescatorie se gaseste mai rar, fiind mai scump. Comerciantii au umplut piata cu peste […]
Platica cu legume trase in unt
Cumperi un peste proaspat (platica, caras, crap) de 1-1,5 Kg. Secretul cumparatorului ! Ca sa te asiguri ca este proaspat te uiti la ochii pestelui sa nu fie tulburi, ci limpezi, clari. Daca il apesi […]
Platica la tigaie cu sos de praz si smantana
Tot un obicei romanesc, stravechi, zice ca sa incepi noul an cu o mancare mai usoara, ca sa-ti revii, dupa grelele incercari culinare la care ai fost supus, in ultimele zile ale anului trecut. Tot acel […]
Tartine cu peste afumat si unt
Prin traditie, orice masa din timpul sarbatorilor de iarna, are la romani, ca “drog” pentru lansare in ospatul care va urma – tuica fiarta. Tot traditia zice ca tuica la romani se face numai din prune si ca […]
Peste dat prin malai si ou batut, prajit
Pregatirea stomacului pentru marile lupte ce vor urma in timpul sarbatorilor de iarna este obligatorie pentru a nu avea surprize ulterior. Chiar daca te “aprovizionezi” din timp cu calmante pentru stomac, putin “regim” nu strica. […]