Traditia stramoseasca spune ca de ziua nationala a Romaniei, 1 Decembrie, romanul neaos, preocupat ca bucataria romaneasca sa nu se piarda in lupta cu retele acestea straine care au invadat presa scrisa si vorbita pregateste […]
Porc
Porcarele cu cartofi prajiti si ou de gasca
Dupa cum spuneam si cu alte ocazii, piata fiind pusa in drumul meu spre casa, fara a conta de unde vin, vreau nu vreau, arunc o privire si la ce se mai gaseste pe tarabe. […]
Conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata
Conopida si brocoli, legume considerate marginalizate in bucataria romaneasca, capata in ultimul timp un suport culinar tot mai consistent. Imi plac ambele legume, deci motivarea exista. Prin vechile carti de bucate pe care le-am frunzarit […]
Rulada din pecie de porc, coapta
In viata de zi cu zi ne confruntam cu studii care mai de care vizand de toate, unele mai mult sau mai putin aprofundate, dupa fondurile puse la dispozitia cercetatorilor de catre cei interesati ca […]
Purcel la cuptor cu varza calita
Traditia stramoseasca continua sa se pastreze la noi, la romani, in special la tara, unde in mai toate gospodariile din sat, inca se mai creste cel putin un porc in batatura casei, cu porumb si […]
Pasta tartinabila din pecie de porc
Continui promisiunea facuta la ultima reteta scrisa, de a incepe din timp pregatirea porcarelelor pentru iarna, care obligatoriu se testeaza in timpul sarbatorilor de iarna in cadrul meselor servite in familie. Am cumparat carne din […]
Pecie de porc cu sorici parlit preparata rapid
Cum vine vremea rece, pregatirile pentru sarbatorile de iarna intra in linie dreapta. De Ignat se sacrifica porcii crescuti in curte si se pregatesc porcarelele, delicii culinare cu care toate gospodinele incearca sa-si surprinda oaspetii […]
Coasta de porc la cuptor cu piure’ de conopida
Imi este greu sa cred ca sunt persoane obisnuite care sa nu fi mancat niciodata carne. Chiar si cei care au devenit intre timp vegetarieni sau vegani, candva au mancat si carne. Nu pun la […]
Muschiulet de porc cu legume si ciuperci la tigaie, in sos de smantana
Incep cu o constatare personala. Carnea de porc este promovata mai rar prin retetarul bucatarelilor de actualitate, insistandu-se pe carnea de pui si pe carnea de vita. Motive ar fi destule daca ii avem in […]
Pulpa de porc macerata si legume in folie, la gratar
La trecerea dintre ani petrecem alaturi de cei dragi clipe minunate, depanam amintiri mai vechi si mai noi, facem planuri pentru anul care vine cu speranta de mai bine pentru noi si familia noastra. Nu […]