Cand vine timpul, sa mananci ceva, tigaia este obiectul casnic preferat, nelipsit din orice bucatarie, obiect aflat la indemana tuturor, fie ele(i) gospodine(i) consacrate(i), tinere(i) care vor, sa schimbe ceva in meniul lor zilnic (un pranz, luat […]
Porc
Muschiulet si carnat de porc cu legume, la tigaie, in sos de smantana
In viteza cu care traim astazi, gasim tot mai putin timp pentru stat in bucatarie, la coada tigaii care sfaraie, in aburii ciorbelor traditionale care invadeaza intregul spatiu casnic sau in miroasele datatoare de sperante culinare […]
Muschiulet de porc cu ciuperci si legume la tigaie
In ziua de astazi, traim in viteza, mancam pe apucate, ne distram uneori in wekend daca nu suntem prea obositi si/ sau in concediu. Anii trec, in mijlocul familiei ne petrecem putin timp, copii cresc […]
Cotlet de porc invelit in condimente, la cuptor
Sarbatorile de iarna continua cu Sf. Ioan Botezatorul. Chiar daca nametii copilariei mele se lasa asteptati si afara vremea seamana mai mult cu a toamna tarzie, dupa o mica pauza cu post, in ajunul Bobotezei, […]
Cornuri cu porcarele
La inceput de vara, cand apar pe piata rosiile romanesti cultivate in solar de catre olteni (ceva mai gustoase decat cele de import), ma gandesc imediat la oala din ceramica in care am pastrat, in […]
Paine de casa umpluta cu porcarele, cascaval si masline
Ne-am cumparat in urma cu 2 ani de zile, un aparat de facut paine (cuptorului electric, respectiv, eu ii zic “minunatie a tehnicii”), pentru ca nu ne mai placea painea cumparata de la magazin, lipsita […]
Ciolan afumat, de porc, cu vin, la cuptor
A trecut iarna si nu am pregatit traditionalul ciolan de porc, proaspat sau afumat, cu fasole boabe sau cu orice alta garnitura de sezon, din varza murata, cartofi, spanac, urzici batute, etc. Cum in decembrie, […]
Rulada din fleica de porc cu sorici, fiarta in zeama de varza
Cateva considerente personale despre lumea in care traim. Lumea de azi este in continua miscare si schimbare. Serviciul ocupa tot mai mult timp din cele 24 de ore zilnice. Retetarul din bucataria burlacului si a […]
Rulouri cu porcarele
Calculatorul mi-a jucat feste si nu am putut accesa site-ul, motiv pentru care retetele speciale pe care aveam de gand sa le pregatesc pentru Craciun, le voi posta rand pe rand, in limita timpului disponibil. […]
Urechi de porc afumate, cu sos de hrean, mustar si smantana
De cate ori vad prin galantare, urechi de porc afumate sau urechi de porc proaspete, imi amintesc de o reteta scrisa cu mult timp in urma – delicatesa din urechi de porc, afumate reteta la […]