Preparate pentru iarna

Rosii deshidratate, conservate in ulei

Bunicul din partea tatalui, usca la soare, taiate pe jumatate, pe niste gratare din lemn, rosiile mari, rotunde, carnoase sau rosiile lunguiete, denumite popular – tata vacii. Erau soiuri de rosii, romanesti, astazi tot mai rare, pe […]

Rosii natur pentru iarna

Tot dau tarcoale, la rosii, prin piata si imi fac curaj, daca sa-i fac o bucurie sotiei sau nu, sa cumpar sau sa mai aman, pana se mai racoreste afara. Ar fi avantajos din punct […]

Bureti iuti, laptosi, in otet

In anii secetosi, caniculari in lunile iunie-septembrie (asa cum a fost anul acesta), conservele pe care le fac pentru iarna, din bureti si ciuperci albe, sunt putine. Ghebele pentru zacusca nu s-au facut anul acesta. […]

Marinata din scrumbie de Dunare

Imi place ideea unui mester bucatar – adevarat profesionist (pe care rude fiind, l-am vazut cu multi ani in urma mesterind, desi era sef de sala, intr-o bucatarie de restaurant cu staif), conform careia tot ce este bun si gustos […]

Porcarele pentru iarna, proaspat afumate.

Porcarele pentru iarna

Nu am mai pregatit in casa, porcarele, de vreo 4-5 ani. Copii au terminat facultatea, prin market-uri se mai gaseste cate ceva, apropiat de pretentiile mele, am facut economie de timp si de ce nu, am lenevit.  […]

Cum mai pastrez ciuperci pentru iarna

In luna noiembrie daca este cald si ploua, “recolta” de ciuperci de plop/ nuc este considerabila. Anul acesta s-au facut foarte multe ciuperci pe sub plopi. Am avut de unde alege si ce pregati pentru iarna. Prefer ciupercile […]

Zacusca cu ciuperci culese din padure

Preparatele pentru iarna se pastreaza bine intr-o camara racoroasa sau in beciul casei. Cum cele doua posibilitati sunt realiste numai daca locuiesti intr-o casa cu curte si gradina in jurul casei, noi cei multi suntem nevoiti […]

Carnati din carne de porc cum fac eu

Te duci la macelarie sau la magazinul propriu de desfacere al unei ferme de porci si cumperi spata de porc (bucati mari, de culoare rozalie, cu iz de proaspat), care se vinde drept carne de lucru. Te uiti sa aiba si […]