Porcarele (Preparate din porc)

Pasta tartinabila din pecie de porc.
Aniversari si sarbatori religioase, Aperitive, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Porc, Porcarele (Preparate din porc), Retete Personale

Pasta tartinabila din pecie de porc

Continui promisiunea facuta la ultima reteta scrisa, de a incepe din timp pregatirea porcarelelor pentru iarna, care obligatoriu se testeaza in timpul sarbatorilor de iarna in cadrul meselor servite in familie. Am cumparat carne din […]

Urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza, servite cu mujdei de usturoi si iaurt.
Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Porcarele (Preparate din porc), Retete Personale

Ciolan si urechi de porc, afumate, fierte in zeama de varza

In copilarie, in orasul meu nu erau market-uri si nici macelarii, doar un abator unde se taia carne din cand in cand, de regula doar cand vreun animal crescut in gospodariile taranesti sau la ferma […]

Gusa de porc fiarta in zeama de varza, tavalita prin boia, gata pregatita.
Afumaturi, Aperitive, Porc, Porcarele (Preparate din porc), Retete pentru Craciun, Retete Personale

Gusa de porc fiarta in zeama de varza, tavalita prin boia

In fiecare an incerc sa pastrez vie, traditia familiei de a pregati in casa tot felul de bunatati din carne de porc, denumite generic – porcarele, cu care sa onoram mesele aniversare din timpul sarbatorilor […]