Telina este o alta leguma careia, dupa parerea mea, in bucataria romaneasca nu i se acorda atentia culinara cuvenita. Gospodinele folosesc radacina de telina, de preferinta, prin ciorbe si prin supe, mai rar prin ghiveciul […]
Rata
Piept de rata cu cartofi taranesti, la tigaie
Carnea de pasare este greu de inlocuit in regimul alimentar al oricarei familii, chiar daca umbla vorbe prin targ cum ca doar carnea de porc ar fi preferata de romani. In familia mea, preparatele din […]
Pulpe de rata cu cartofi prajiti si salata de sezon
Statul in bucatarie, la coada tigaii, pe vreme de canicula, poate fi considerat ca un act de eroism culinar, daca poate fi definit asa ceva. Definit, nedefinit, faci ce faci si tot trebuie sa ajungi […]
Mancare de conopida ca la soacra mea
Mancarurile de legume, cu sau fara carne, fac parte din retetarul romanesc chiar daca se poate vorbi si de unele influente mediteraniene. Retete cu multe legume erau specialitatea bunicii mele din partea mamei care le […]
Piept de rata cu urzici batute
Nu stiu cata lume apreciaza urzicile asa cum se cuvine. In copilaria mea, de mic mergeam cu bunica, pe marginea raului si de pe lunca din marginea apei adunam urzici crude, abia rasarite de sub […]
Rata de curte cu portocale
De cate ori ma pregatesc sa scriu o reteta in care folosesc carne de pasare (rata, gasca, pui/ gaina) nu pot sa nu imi amintesc de cardul de rate cu ratoiul cel semet (colorat multicolor) […]
Pulpe de rata cu cartofi copti
Carnea de pasare, fie ea de pui/ gaina, curcan, rata sau gasca, este bine venita in orice bucatarie. Mai nou, a aparut prin magazinele cu pretentii si carnea de strut. Pasarea este preferata bucatarilor profesionsti […]
Pulpa de rata cu legume, la tava
Toamna se numara bobocii, …… cei de rata si/ sau cei de gasca. Gospodinele isi fac socotelile, ce boboci pastreaza pentru anul viitor, ce boboci sacrifica la repezeala, pentru a nu intra in iarna cu […]