Afumatura in general si ciorba cu afumatura in special fac parte din pasiunile mele gustativ-culinare. Daca in reteta preparatului mai este folosit ca ingredient si prazul, cu greu gasesc vreun motiv serios sa nu servesc […]
Supe supe crema si ciorbe
Supa din fond de pasare cu omleta
De multe ori, gospodinele ies din impasul culinar creat de apropierea orei pentru servitul mesei aducandu-si aminte de ce au pus la pastrare prin congelator pentru astfel de momente cand timpul nu le este tocmai […]
Supa crema de dovleac cu leurda si hribi
In fiecare an, spre sfarsitul lui martie, pe piata apare leurda sau usturoiul salbatic, frunze de un verde crud care fiind tinere (abia iesite de sub frunzele uscate cazute in toamna, inca umede de zapada […]
Ciorba acra din gat de oaie
Imi este greu sa inteleg de ce ciorbele si supele, doar rareori fac parte din retetarul unor restaurante cu steif. Eterna ciorba de vacuta si supa cu fidea isi mai fac simtita prezenta destul de […]
Ciorba de fasole boabe cu porcarele
Anul acesta sarbatoarea nationala de 1 Decembrie are o semnificatie deosebita pentru tot romanul, adevarat patriot si iubitor al locurilor de unde se trage, indiferent unde se gaseste stabilit in prezent – Centenarul Marii Uniri […]
Supa din tartite de curcan cu fidea
Numai cine nu a trecut niciodata sau nu a poposit macar cateva ore printr-un sat romanesc autentic nu a vazut vreun falnic curcan, infoiat in pene, cu margelele rosii atarnandu-i sub capul regesc, plimbandu-se tantos […]
Supa de curcan cu taietei de casa
Au trecut sarbatorile de Paste, copiii au plecat fiecare la treburile lor, iar noi parintii am ramas sa pazim in continuare casa unde s-au nascut. Bucuria reintalnirii cu cei dragi, amintirea celor plecati dintre noi, […]
Supa de ceapa
Mosii si stramosii nostri stiau de ce, dimineata, cand abia se crapa de ziua si trebuiau sa plece la camp sau sa atace treburile zilnice prin propria gospodarie, serveau o strachina cu ceva zeama calda […]
Ciorba de perisoare din peste
Prin cartile de bucate cu retete de-ale noastre, stramosesti, gasim adeseori preparate mai putin obisnuite, desi ingredientele folosite sunt unele obisnuite in bucataria romaneasca, iar prepararea nu este vreo sofisticanie culinara precum vedem destul de […]
Ciorba de urzici cu leurda si smantana
Unele aprecieri legate de agricultura nationala ! Primavara deja s-a instalat chiar daca vremea rautacioasa din ultimele zile i-a cam speriat pe taranii care deja incepusera aratul in camp si se pregateau sa insamanteze. Nici […]