Supe supe crema si ciorbe

Ciorba acra de praz cu afumatura

Afumatura in general si ciorba cu afumatura in special fac parte din pasiunile mele gustativ-culinare. Daca in reteta preparatului mai este folosit ca ingredient si prazul, cu greu gasesc vreun motiv serios sa nu servesc […]

Ciorba acra din gat de oaie

Imi este greu sa inteleg de ce ciorbele si supele, doar rareori fac parte din retetarul unor restaurante cu steif. Eterna ciorba de vacuta si supa cu fidea isi mai fac simtita prezenta destul de […]

Ciorba de fasole boabe cu porcarele.

Ciorba de fasole boabe cu porcarele

Anul acesta sarbatoarea nationala de 1 Decembrie are o semnificatie deosebita pentru tot romanul, adevarat patriot si iubitor al locurilor de unde se trage, indiferent unde se gaseste stabilit in prezent – Centenarul Marii Uniri […]

Supa de curcan cu taietei de casa.

Supa de curcan cu taietei de casa

Au trecut sarbatorile de Paste, copiii au plecat fiecare la treburile lor, iar noi parintii am ramas sa pazim in continuare casa unde s-au nascut. Bucuria reintalnirii cu cei dragi, amintirea celor plecati dintre noi, […]

Supa de ceapa.

Supa de ceapa

Mosii si stramosii nostri stiau de ce, dimineata, cand abia se crapa de ziua si trebuiau sa plece la camp sau sa atace treburile zilnice prin propria gospodarie, serveau o strachina cu ceva zeama calda […]

Ciorba de perisoare din peste.

Ciorba de perisoare din peste

Prin cartile de bucate cu retete de-ale noastre, stramosesti, gasim adeseori preparate mai putin obisnuite, desi ingredientele folosite sunt unele obisnuite in bucataria romaneasca, iar prepararea nu este vreo sofisticanie culinara precum vedem destul de […]