Supe supe crema si ciorbe

Ciorba de pui cu zeama de castraveti

Dupa multele si obositoarele festinuri culinare din timpul sarbatorile de Craciun si Anul Nou se impune o “relaxare” a stomacului, chiar daca urmeaza Boboteaza si Sf. Ion, sarbatori religioase tinute cu smerenie de catre romani. Pentru “purificarea” organismului, […]

Supa de gaina cu taitei de casa

Pentru sarbatorile Craciunului si Anului Nou cumpar o gaina grasa, cat mai mare, pentru a pregati si mancaruri mai lejere (vorba vine), ca alternativa la fripturile grele din carne de porc si/ sau carne de oaie.  […]

Ciorba rapida de varza

Detoxifierea organismului, inainte de marea incercare dintre ani, continua. Treci prin piata si te uiti pe tarabe, la tarani, dupa o varza proaspata, de aia de-a noastra, romaneasca, cu foi groase. Vezi sa nu fie inghetata. […]

Supe pentru bebelusi

Cand erau copii mici rasfoind si eu cartea mamelor tinere, in care profesionisti explicau amanuntit cum trebuie crescut micutul, la ce varsta se pot introduce alimente noi, ma documentam oarecum asupra bucatarelilor pentru bebelusi. Documentarea a […]

Bors de peste proaspat

Cumperi de la pescarie un crap romanesc sau o platica, de vreo 1-2 Kg. Merge si caras mare, somn, stiuca, salau, biban. Cureti pestele de solzi si de intestine. Nu ezita sa culegi grasimea alba […]

Ciorba din verdeturi de sezon

Poti folosi orice verdeturi de sezon: loboda fie alba , fie rosie sau amestecata, stevie, dragavei, urzici, spanac, salata, etc. Nu le amesteci sau ba da, dar cel mult de doua feluri (urzicile nu le amesteci […]