Meteorologii ne anunta ba ca a venit toamna, ba ca vara se mai prelungeste, insa fara canicula excesiva si disconfort termic, ba ca un front de ploi va ajunge in curand pe la granita tarii. […]
Tocana
Osso buco din gat de oaie cu piure’ de cartofi
Iarna bate la usa, deocamdata doar ciocane timid dar insista. Daca ar fi sa ne luam dupa zvonuri de-ale meteorologilor ar fi timpul sa inghesuim la borcane si pungi pe toate rafturile din camara, sa […]
Tocana din pulpa de capra cu cartofi
La noi, la romani, caprele singuratice sau in turme reduse numeric sunt crescute mai mult la sate, pe langa oile mai multe, de obicei pentru lapte din care se face branza telemea pentru uz propriu, […]
Tocanita din aripi de curcan
Sarbatorile religioase fie ele de iarna sau de primavara, petrecute in familie, au tot mai multa cautare cand treci de o anumita varsta. Parca nu iti mai prieste zgomotul intens (muzica aia data la maxim […]
Tocanita de hribi cu praz
Vremea rautacioasa cu romanul plecat in concediu in iunie-iulie si pe la inceptul lui august, din anul acesta, cu ploi si destul de rece a fost favorabila ciupercilor, in special in zona de munte, unde […]
Tocana din gat de berbecut
De vreo cateva zile, ploile isi fac simtita prezenta si toamna a intrat pe fagasul sau normal. Ne place sau nu ne place, temperaturile au scazut si un vanticel sufla perfid obligandu-te sa iei ceva […]
Osso buco din coada de vita
Pe nedrept, anumite parti din animal sunt ocolite de tinerele gospodine la cumparaturi atunci cand se pune eterna intrebarea – noi ce gatim astazi ? Despre aceiasi bucatari sefi (in special din randul celor mai […]
Tocana din coaste de miel
Se apropie toamna si este nevoie de spatiu prin congelator, motiv pentru care un inventar al pachetelor pastrate inghetate este util pentru a vedea ce se poate consuma in perioada imediat urmatoare astfel incat sa […]
Tocana din coada de vita
Nu am sa inteleg niciodata, de ce sa faci ciorba sau supa din carne macra, atata timp cat osul de la carne da gust deosebit preparatului, chiar conferindu-i o noblete culinara. Este adevarat ca toti […]
Tocanita din piept de pui, praz si pleorotus
Prazul este o leguma, care dupa parerea mea, nu este folosita in bucatarie romaneasca, asa cum ar merita. “Stindardul” oltenesc este leguma apreciata cum se cuvine doar in Oltenia, unde este cultivata pe suprafete apreciabile. […]