Tocana

Tocana din gat de berbecut.

Tocana din gat de berbecut

De vreo cateva zile, ploile isi fac simtita prezenta si toamna a intrat pe fagasul sau normal. Ne place sau nu ne place, temperaturile au scazut si un vanticel sufla perfid obligandu-te sa iei ceva […]

Osso buco din coada de vita.

Osso buco din coada de vita

Pe nedrept, anumite parti din animal sunt ocolite de tinerele gospodine la cumparaturi atunci cand se pune eterna intrebarea – noi ce gatim astazi ? Despre aceiasi bucatari sefi (in special din randul celor mai […]

Tocana din coaste de miel.

Tocana din coaste de miel

Se apropie toamna si este nevoie de spatiu prin congelator, motiv pentru care un inventar al pachetelor pastrate inghetate este util pentru a vedea ce se poate consuma in perioada imediat urmatoare astfel incat sa […]

Tocana din coada de vita.

Tocana din coada de vita

Nu am sa inteleg niciodata, de ce sa faci ciorba sau supa din carne macra, atata timp cat osul de la carne da gust deosebit preparatului, chiar conferindu-i o noblete culinara. Este adevarat ca toti […]

Tocanita din pipote de curcan.

Tocanita din pipote de curcan

Din maruntaie de curcan (pipote, inimi, ficat), chiar daca sunt mai tari decat maruntaiele de pui, se pot prepara tocanite simple (cu ingrediente putine), cu un gust deosebit, rapid de bucatarit si de ce sa […]

Tocanita din pipote si inimi de pui

Imi aduc aminte, uneori, de vremurile trecute, cand in delegatii fiind, nu gaseai la vedere, in reclame si meniuri, decat maruntaiele de pasare, care aveau mare cautare, in bucataria restaurantelor, unde erau oferite retete de tocanita cu mamaliguta calda […]