Scrumbie de Dunare cu ceapa

Cumperi de la pescarie scrumbie de Dunare, proaspata/ marinata/ sarata/ afumata (de care gasesti). Cauta bucati mai mari si te uita inauntru sa nu fie plina de sare (“tehnica” de comerciant care zice ca sarea este totusi mai ieftina decat pestele, si nu se uita cumparatorul in peste).

Curata scrumbia de solzi si eventual de sare. Capul pestelui se arunca sau se da la pisica vecinului. Scoate oasele (tehnica scoaterii oaselor se invata/se fura de la cei care o stiu, apoi insistand) si taie pestele solzisori, nu prea fini. Cand cureti pestele poti avea surpriza sa fie plin de icre. Nu le rata.

Curata o ceapa uscata si cateva fire de ceapa verde. Taie ceapa solzi nu prea fini. Taie fin o legatura de patrunjel verde.

Amesteca scrumbia cu legumele, pune piper proaspat macinat, ulei de masline si otet de mere cu miere. Nu te arunca si cu sare, risti sa nu poti manca salata.

scrumbie-marinata-cu-ceapa-si-masline1

Se serveste cu paine prajita. Ai ghicit: merge o tuica de pruna (rece), chiar daca este vara si cald afara. Este o salata usoara, potrivita pentru cina sau aperitiv la iarba verde.

Pofta buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.