Sote’ din pipote de pui cu multa ceapa

Cumperi un pachet de pipote si inimi de pui, refrigerate. Le cureti si le speli bine cu apa rece. Le lasi in apa rece 1/2 ora, sa iasa tot sangele.

Pui o oala cu apa si sare la fiert. Cand clocoteste, oparesti pipotele si inimile. Arunci apa, speli pipotele si inimile oparite cu apa rece si le lasi la scurs, intr-o strecuratoare.

Intr-o cratita incingi grasime de pasare si ulei. Toci ceapa verde si o calesti in grasime. Pui cateva feliute de ardei gras si un varf de cutit de ardei iute. Adaugi pipotele si inimile. Lasi la foc potrivit sa fiarba cca. 1 ora. Pui o rosie taiata feliute si mai lasi la fiert 10 minute.

Pui sare, piper, verdeata (marar si patrunjel). Lasi bucatele sa se odihneasca si sa se amestece miasmele, cu capacul pus, 15 minute.

tocana din pipote de pui si cartofi noi

Se serveste fierbinte cu mamaliga calda. Merge si un piure de cartofi, chiar si niste muraturi in otet (castraveti si gogosari, daca mai ai de cu iarna).

Sa nu uiti un vin alb demisec si o floare pentru bucatareasa.

Pofta buna !

4 Comments

  1. e beton am sa incerc si meu

  2. 🙂 eu am sa aduc vinul alb, foarte frumoasa reteta asa inca un print si cu ea la bucatarie, multe inainte

  3. super..acu e pe foc:D abia astept sa fie gata

  4. abia astept sa prepar si eu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.