Tartite de curcan, la cuptor cu pilaf de orez

Cumperi din market o punga de tartite de curcan (de Bacau sau import Slovenia), enorme, galben -rozalii (cam 6 buc. la 1.6 Kg), pachet inghetat. Daca gasesti proaspete, afacerea este garantata. Poti sa iei mai multe si pui si la congelator.

Daca sunt proaspete le cureti si le treci prin flacara de la aragaz. Inghetate, le oparesti in apa fierbinte si arunci apa. Le cureti de fulgii ramasi si restul de pene ramase sub piele, tai (daca cumva au uitat producatorii sa o faca) si arunci partea de la capatul cozii care contine glanda care face pasarile sa nu ia apa. 

Pui tartitele la fiert intr-o oala de 2-3 Kg cu apa rece, sare, un morcov, o ceapa, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, cateva feliute de ardei gras. Lasi la fiert 30 minute de cand da in clocot. Spumuiesti daca este cazul, cu grija, sa nu arunci grasimea de pasare. Scoti tartitele. Nu arunci zeama, ci faci o supa cu galuste/ taitei de casa/ melcisori mari/ paste tip deget mare. Poti folosi zeama si la un pilaf delicios „pur” sau bulgaresc (cu legume si ciuperci).

Scoti tava termorezistenta si o ungi cu ulei sau grasime de pasare. Cureti legume de sezon (ceapa, morcov, cartof, ardei gras, praz pe care intai il oparesti, varza noua, etc) si le tai bucati mai mari. Tai in patru niste ciuperci proaspete sau de la congelator. Le pui in tava. Pui sare, piper, cimbru si le amesteci pe toate. Deasupra se pun tartitele fierte pe jumatate. Torni deasupra 2 polonice din supa in care au fiert tartitele, un paharel de tuica de pruna si un paharel de vin alb.

Se baga tava in cuptorul incins. Se rumenesc pe ambele parti si legumele si tartitele (cam o ora, pana se fac legumele), la foc mare la inceput si apoi la foc potrivit.

Scoti tava din cuptor folosind 2 manusi de bucatarie (sa nu te arzi) si presari sau nu, deasupra, patrunjel verde tocat marunt. Acoperi 5 minute cu un capac, sa se odihneasca si sa se patrunda gusturile.

tartite-de-curcan-cu-pilaf3

Mama, ce mai miasme, se dezvolta in zona !

Gateala se serveste fierbinte, cu pilaf de orez. Merge perfect cu mujdei (din usturoi verde si marar cu patrunjel), un vin rosu/ negru demisec, salata de varza proaspata/ salata verde/ salata de castraveti proaspeti.

Pofta buna !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.