Cumperi ficatei de pui proaspeti si o punga de cus-cus.
Speli cu apa rece si cureti ficateii de pielite si resturi de pui lasate de comercianti (ca asa-i la noi). Ii lasi la scurs intr-o sita.
Pui la incins intr-o cratita de inox, ulei de masline si o lingura mare de grasime de pasare, in care prajesti niste ceapa verde si ceapa uscata, taiate fin. Mai adaugi cateva ciuperci proaspete taiate solzi, cateva firisoare de ardei gras, cateva firisoare de ardei iute, ceva marar verde taiat fin. Cand s-au calit adaugi cus-cus si omogenizezi cu o lingura de lemn. Acoperi cu apa calduta (apa rece fiarta) si lasi la foc mic sa se „infurie” micile bobite de cus-cus. Asezonezi cu sare, piper, coriandru, proaspat rasnite/ maruntite in mojar.
Secret ! Sa ai la indemana o cana cu apa calduta si o lingura de lemn solida. Daca nu vrei sa se prinda de cratita (si sa ai ce spala apoi), trebuie sa amesteci mereu cu lingura in cratita si sa mai adaugi apa calduta. Nu adauga multa apa de la inceput, risti sa faci o ciorba. Mancarea este gata cand arata ca o pasta destul de fina. Daca vrei sa faci „muschi” amestecand cu lingura, spala inainte cus-cus-ul in cateva ape reci. Spalat, cus-cus-ul se lipeste, este mult mai gustos, dar si manuind lingura de lemn poti face „scurta” la mana. Cel mai bine mancarea se face pe o plita, la foc mic si amestecand mereu cu lingura de lemn, fara a spala cus-cus-ul.
Presari patrunjel verde tocat marunt. Ia cratita de pe foc si pune capacul. Lasa o jumatate de ora sa se amestece miroasele.
Nu stai degeaba. Ficateii scursi de apa ii treci prin faina si ou batut si ii prajesti in ulei de masline.
Se serveste (in farfurii mari intinse, de preferat viu colorate): ficatei fierbinti cu 2-3 linguri de cus-cus si alaturi salata verde sau salata de varza noua cu castraveti si marar. Nu iuta de un vin rosu – Sange de taur (ala cu reclama: bun pentru femei, daca ….. il beau barbatii !).
Pofta buna !