Daca nu ai timp si soricelul din stomac te chinuie, cel mai rapid mod de a pune ceva in farfurie este sa faci o omleta.
Cauti prin frigider niste carnati (de preferat afumati), niste costita afumata sau niste cap de piept afumat. Reteta este deosebit de delicioasa cu carne afumata si carnati afumati, scosi din borcanul cu untura.
Tai niste bucati mai maricele de carne, pe care le prajesti in ulei. Tai si niste ceapa solzi (merge si ceapa verde, taiata nu prea marunt). Tai si niste ciuperci albe, tot solzi (dar nu prea fin). Daca iti place usturoiul, taie marunt si 2-3 catei (merge si usturoi verde taiat fin).
Prajeste ceapa, ciupercile, usturoiul (il pui doar cand ceapa este deja moale, pentru ca usturoiul prajit prea tare este toxic pentru organism). Adauga in tigaie carnea rumenita (nu arsa).
Bate cu telul vreo 4-5 oua. Pune niste marar verde tocat marunt. Rastoarna ouale batute peste prajelile anterioare. Da focul mai mare sub tigaie si fii pe faza, sa nu se arda omleta. Omleta se intoarce o singura data, dintr-o singura miscare, cu lopatica de bucatarie. Nu ai reusit din prima, insista, nimeni nu s-a nascut bucatar.
Omleta se serveste fierbinte, cu mamaliga rece. Poti sa presari niste parmezan sau branza rasa, peste omleta fierbinte, ca sa vezi cum se topeste branza.
Nu uita de o salata de rosii, castraveti si ceapa verde. Daca nu ai bere rece, merge si un vin alb demisec.
Pofta buna, voi gurmanzi grabiti sa va indestulati ! Mancati usor, mestecati cu grija, ca omleta frige si nu are gura sa strige.