Aperitivele cu baza din foietaje sunt intotdeauna bine venite, motiv pentru care atunci cand le prepari nu strica sa pregatesti cateva portii duble, astfel incat sa fii asigurat 3-4 zile, cel mult o saptamana. Nu […]
Aperitive
Pasta tartinabila din pecie de porc
Continui promisiunea facuta la ultima reteta scrisa, de a incepe din timp pregatirea porcarelelor pentru iarna, care obligatoriu se testeaza in timpul sarbatorilor de iarna in cadrul meselor servite in familie. Am cumparat carne din […]
Pecie de porc cu sorici parlit preparata rapid
Cum vine vremea rece, pregatirile pentru sarbatorile de iarna intra in linie dreapta. De Ignat se sacrifica porcii crescuti in curte si se pregatesc porcarelele, delicii culinare cu care toate gospodinele incearca sa-si surprinda oaspetii […]
Chifle umplute cu te miri ce, la cuptor
Sunt momente cand gospodina este in intarziere cu preparatele pentru cina, din varii motive (a avut o lucrare de terminat la serviciu si a intarziat, i-a fost lehamite sa treaca prin piata, chiar si pe […]
Ciuperci cu umplutura, la cuptor
Ciupercile, aratoase, pline de arome si cu un gust minunat (in special ciupercile de camp/ ciupercile de padure, proaspat culese) sunt ingrediente valoroase in orice bucatarie care se respecta, fiind utilizate des in tot felul […]
Conopida impanata cu mozarella, acoperita cu iaurt, la cuptor
Dimineata ceva mai devreme sau spre seara ne facem curaj si tot ne invartim printre cratiti si tingiri, negasind pana in prezent solutia care sa ne tina sanatosi, fara sa mancam cate ceva, nu neaparat […]
Bagheta umpluta cu te miri ce
Micul dejun este deosebit de important pentru toti cei care se scoala de dimineata, dar nu chiar din viul noptii, pleaca la serviciu pentru mai multe ore si se intorc acasa abia seara, tarziu. Lucratorii […]
Mic dejun copios cu de toate
De cele mai multe ori, micul dejun reprezinta punerea la cale a stomacului oricaruia dintre noi, dupa cerintele muncii noastre legat de efortul fizic/ efortul intelectual, pentru lucrul cu un echipament tehnic mai mult sau […]
Macrou afumat frecat cu unt si mirodenii
Imi place pestele sa-l cumpar, sa-l gatesc si sa-l consum. Prefer pestele proaspat, dar nu ma dau in laturi nici de la pestele congelat, refrigerat, afumat, uscat, sarat sau conservat. Au fost timpuri cand, chiar […]
Conopida impanata cu sunca si mozarella, la cuptor
Conopida este leguma potrivita pentru a fi gatita in aceasta perioada a anului in conditiile in care populeaza inca tarabele prin piete, pretul este accesibil si deloc de neglijat, este din productia interna sau cel […]