Varza murata se spala in cateva ape, se toaca fideluta si se stoarce in maini. Se poate amesteca si cu varza cruda, dupa gust. Se poate utiliza numai varza cruda.
Se pune carne tocata (de porc sau amestec porc si vita) sau taiata la barda (mai marunt) intr-o tigaie si se prajeste de jumatate. Separat se caleste ceapa, ciuperci taiate solzi (murate in saramura -stoarse, inghetate din congelator -dezghetate si stoarse, proaspete-de care ai), felii subtiri de ardei gras. Se sareaza, pipereaza, ardeiaza, dupa gust. Se adauga si o foaie de dafin.
Se amesteca prajelile si se omogenizeaza.
Intr-o tava termorezistenta se pune un strat de varza, un strat de prajeala, s.a.m.d., deasupra un strat de varza. Peste prajeala se intinde un strat de oua batute.
Deasupra ultimului strat de varza se mai pune un strat de oua batute. Poti rade apoi branza sau cascaval.
Se baga tava la cuptorul incins, la foc potrivit pentru cca. 1 ora. Te uiti sa nu se arda. Este gata cand stratul de deasupra are o culoare usor aurie.
Cand scoti tava din cuptor, peste gateala fierbinte poti rade cavcaval sau branza, chiar daca ai pus si peste ouale batute, deasupra ultimului strat de varza.
Se serveste fierbinte, cu smantana, mamaliga rece sau calda. Merge si cu muraturi taranesti. Nu trebuie sa lipseasca un vin rosu.
Nu uitati de manusile de bucatarie.
Pofta buna !