La pranz, in timpul siestei, butonand cu telecomanda prin programele de la televizor in cautarea vreunui documentar despre natura, cu pasari si animale, dau de un bucatar vestit care calatorea prin Scotia, in cautare de inspiratie pentru retetele lui. Omul nostru tocmai se oprise la o ferma (vorba vine si se va vedea de ce) […]
Drob
Drob de ied crescut in „batatura”
In familia mea, carnea de miel este preparata in special la sarbatoarea de Paste. Carnea de oaie este gatita ori de cate ori gasesc la piata (la producatori) carne care sa-mi placa – proaspata, de culoare rosu deschis, cu ceva grasime. De preferat este sa cumparati o pulpa de berbecut, din spate, intreaga, are vreo […]
Drob din maruntaie de curcan
Chiar daca a trecut Pastele, o reteta de drob din maruntaie de curcan (inimi, pipote, ficatei) poate fi pregatita oricand. Maruntaie de curcan se gasesc refrigerate, in pungi separate pe categorii, in magazinele specializate in vanzarea de carne de pasare (magazine, de regula ale producatorului) si in market.
Drob delicat din maruntaie de ied, tocate la barda
Drobul este un preparat, care conform traditiei culinare romanesti se face la Paste, din maruntaiele (ficat, rinichi, inima, plamani) mielului sau ale iedului, pe care il cumperi pentru masa festiva. Prapurele animalului se foloseste pentru a pune in el, umplutura. Se poate face drob si din maruntaie de vitel sau porc (ficat, rinichi, inima), acordand o atentie deosebita […]
Drob din burta de vita cum fac eu
Am gasit prin market, burta de vita prefiarta, inghetata. Se gaseste in macelarii sau in magazinele proprii, de desfacere, ale producatorilor, burta de vita, curatata si portionata. Aceasta din urma este mai valoroasa, ca materie prima, utilizata in bucataria casei. Si gustul este deosebit. Prima varianta este mai simplu de preparat. Recomandarea mea este pentru burta curatata, […]