Vrei, nu vrei, tot ajungi prin market. Chiar daca mergi dupa ceva anume, de regula dupa ceea ce nu gasesti prin piata sau prin magazinele de cartier, privelistea din rafturi si galantare te atrage. De […]
Maruntaie
Ficat de vitel invelit in sunca, la gratar
Cred ca maruntaiele (ficat, inima, rinichi) de vitel, porc sau miel, pregatite simplu – la gratar sau la tigaie sunt pe nedrept ocolite prin meniurile marilor restaurante. Ficatul de curcan, rareori il gasesti prin meniu. […]
Dovlecei umpluti cu praz si ciuperci
Uneori, gospodina doreste sa schimbe legumele obisnuite, de iarna, cu care aprovizioneaza inca de cu toamna propria camara – cartofi, varza murata, fasole boabe, ceapa, praz, etc. Legumele puse la congelator in pungi din plastic […]
Gusa de curcan umpluta cu rinichi de vitel si ficat de curcan
La pranz, in timpul siestei, butonand cu telecomanda prin programele de la televizor in cautarea vreunui documentar despre natura, cu pasari si animale, dau de un bucatar vestit care calatorea prin Scotia, in cautare de […]
Ficatei de curcan cu chiftelute din dovlecei, prajite
Aproape ca s-a instalat toamna si nu am pregatit nicio prajeala cu legume (dovlecei, varza, conopida, brocoli, cartofi, etc.) date pe razatoarea mare, dichisite cu branzeturi si verdeata, trase cu lingura si pregatite chiftelute late […]
Ficat de vitel dat prin ou batut si prajit
Ficatul in general si cel de vitel in special sunt maruntaiele preferate pentru a se pregati un pranz sau o cina rapida, in familia mea. Garnitura pusa alaturi de ficat este de cele mai multe […]
Ficat de vitel la gratar cu paine prajita si branza cu mucegai
Cu toata canicula asta de afara, tot trebuie sa incropesti ceva pentru pranz sau pentru cina, la iuteala, atunci cand prin stomac incep sa umble “varcolacii” foamei. Apelezi cu incredere la gratar, ceva legume si o […]
Omleta cu ficat de gasca
Un mic dejun, destul de consistent este recomandat nu numai de catre nutritionisti, dar si de catre medicul specialist de medicina muncii, in conditiile in care se pleaca la serviciu cu stomacul deja “pus la […]
Ficatei de gasca cu humus
Amintirea legata de batrana gasca, sefa cardului din ograda bunicii, imi este vie in minte si acum. Din spusele mamei si ale bunicii, cu ocazia botezului meu care urma sa se tina peste cateva zile […]
Ficat de vitel la gratar, cu paste fainoase
Maruntaiele (ficat, rinichi, inima, limba, de vitel sau de porc; ficat, pipote si inimi de pasare; ficat, rinichi si inima de miel/ oaie) sunt dupa parerea mea, pe nedrept ocolite de catre gospodine, dar si […]