Afumaturile sunt printre ingrediente preferate de mine la gatit. De multe ori, te scapa din necaz, se pregatesc repede, merg de minune cu tot felul de garnituri, sunt satioase si nu in ultimul rand, gustoase. […]
Retete Personale
Rasol din biban salbatic
Imi place sa gatesc peste, de preferat proaspat si mare (crap, stiuca, salau, biban, mreana, avat, somn, platica, scrumbie de Dunare, lin). Rareori cumpar macrou congelat, numai cand, chiar imi doresc, sa mamanc peste si […]
Muschiulet de porc umplut cu mozarella, invelit in bacon afumat, cu cartofi copti si garnitura de ghebe
Inca din copilarie, am fost obisnuit de parinti, ca zilele de nastere si sarbatorile religioase, se petrec impreuna, in familie. La pranz, in ziua respectiva, se pune masa festiva la care iau loc toti membrii […]
Medalion de vitel cu cartofi prajiti
Fiecare gospodina are in grija, sa detina carnea dorita, necesara propriei familii pentru o anume perioada de timp. Astazi, nu se mai justifica/ nu este rentabil, daca nu ai animale din propria gospodarie, sa ai […]
Steak de vita la gratar cu urzici batute, ou de rata si salata de ceapa rosie
Vreau sa cred ca un bucatar care se respecta, fie el profesionist sau amator, este deschis la noi experiente culinare. Poate fi vorba de curiozitate, pofta de gusturi noi si de ce nu, perfectionare in […]
Buture de porc feliat si macerat in pasta de rosii, cu legume, la cuptor
Dupa cum spuneam si cu alte ocazii, timpul necesar scrierii unei retete, de cele mai multe ori este mai pretios decat pregatirea retetei in sine. Nu este vorba numai de timp ca atare, dar si […]
Pulpa de miel impanata cu usturoi si rozmarin, coapta in cuptorul electric
Gospodinele care se respecta, se intrec in pregatiri, care mai de care, pentru a-i impresiona pe pofticiosii familiei, stransi in jurul mesei. La sarbatorile religioase, gospodinele nu pot face altfel. La sarbatoare de Paste, pe […]
Pizza ca la mama acasa
Toata lumea vrea pizza. Internetul abunda in informatii cu retete de pizza, despre pizzari mai mult sau mai putin cunoscuti ca profesionisti, dar si despre pizzari amatori. Adresele pizzeriilor din fiecare oras le gasesti pe […]
Mancare de cartofi noi
Chiar daca in ultimele zile, temperaturile au scazut si ploile si-au facut loc, zarzanii si copacii decorativi au inflorit, mugurii magnoliilor si-au deschis petalele si albinutele, imediat, si-au intrat in rol culegand polen din floare […]
O noua captura pescareasca de sezon
Suntem inca, in plin sezon de capturi pescaresti pentru recoltarea icrelor. Nici eu, nu pot rata sansa de a-mi reface stocul de icre pentru tot anul in curs si chiar mai mult. Cu siguranta imi […]