Prin 2011 am inceput sa scriu retete de-ale mele pe acest blog, separand categoria de retete din blogul initial, care avea de toate, pentru toti. Pe atunci, „tineretea” ma facea ceva mai optimist, in sensul ca pot si eu contribui in vreun fel, ca noi romanii sa facem un pas hotarat, mai repede, inainte. Este […]
Ficat
Ficat de vitel invelit in sunca, la gratar
Cred ca maruntaiele (ficat, inima, rinichi) de vitel, porc sau miel, pregatite simplu – la gratar sau la tigaie sunt pe nedrept ocolite prin meniurile marilor restaurante. Ficatul de curcan, rareori il gasesti prin meniu. Nu lipsesc insa, sofisticaniile din ficat de pui/ gasca/ rata, in care, din cauza ingredientelor folosite nu mai intelegi unde […]
Ficatei de curcan cu chiftelute din dovlecei, prajite
Aproape ca s-a instalat toamna si nu am pregatit nicio prajeala cu legume (dovlecei, varza, conopida, brocoli, cartofi, etc.) date pe razatoarea mare, dichisite cu branzeturi si verdeata, trase cu lingura si pregatite chiftelute late de o palma, tavalite prin faina de grau, pentru prajire, dar nici guguloaie din aceleasi legume dichisite, de marimea unei […]