Cand erau copii mici, pregateam mult mai multe retete de muraturi, pentru iarna cea lunga si geroasa, care mai de care mai sofisticate si mai atragatoare, din punct de vedere gustativ, ca de, copiii trebuie […]
Muraturi
Muraturi taranesti, de vara, cum fac eu
Muraturile taranesti pentru vara difera de muraturile taranesti pentru iarna, prin faptul ca se foloseste mai putina sare, iar saramura nu se fierbe, facandu-se cu apa race. Se numesc cam nepotrivit, muraturi de vara, deoarece este o reteta pentru murarea […]
Reteta de varza murata cu apa fiarta sau rece cum fac eu
Daca vrei sa ai la Craciun varza murata, pentru sarmale, este timpul sa faci un drum prin piata si sa te aprovizionezi cu niste verze albe, de-ale noastre. Varza romaneasca are foaia verzuie, cruda si groasa, […]
Gogosari in otet pentru salata de beuf
Cand pui muraturi pentru iarna, cel mai important este ce cumperi. Oferta pe tarabe, in piete si prin market-uri este generoasa. Calitatea difera de la comerciant la producator. Daca in aceasta perioada de timp avem ocazia sa […]
Castraveti in saramura cum facea socrul meu
Socrul meu reusea sa dea castravetilor murati, in saramura, pregatiti pentru iarna, un gust special. Folositi in salate de beuf, acesti castraveti, aproape ca schimba gustul salatei, dandu-i o alta savoare, diferita de cea obisnuita, […]
Gogosari murati in otet cum face sotia mea
Din totdeauna, in familia noastra s-au consumat in perioadele de iarna – primavara, muraturi de tot felul, in special la pranz, la felul doi de mancare si ocazional dimineata, la micul dejun, la o omleta […]
Castraveti in otet cum fac eu
Multi ani am facut castraveti in otet dupa metoda veche taraneasca, dar castravetii se acreau foarte tare si un stomac sensibil ca al meu, protesta. 😀 In plus, reteta iti lua prea mult timp pentru […]
Muraturi taranesti ca la mama
Cum toamna isi intra usor in drepturi, bunii gospodari se pregatesc de iarna. Camara are o atentie speciala. In market-uri se gasesc iarna tot felul de legume, aduse din tarile calde, dar mult mai scumpe, iar gustul […]