Gospodinele prevazatoare si nu neaparat, numai cele mai in varsta, asa cum au fost invatate in familie pe vremea copilariei adapteaza preparatele casei la sezon. Chiar daca market-urile au galantarele tixite cu produse, nu doar […]
Muraturi
Rosii chery conservate in saramura
In prag de toamna toate drumurile mele trec prin piata pentru a lua pulsul preturilor la legume si a face planurile anuale pentru conservele de iarna. De fiecare data, toamna, din timp, stabilim ce conserve […]
Gogosari conservati in otet, cum fac eu
Toamna s-a instalatat deja in aceasta saptamana, chiar daca temperaturile sunt in crestere usoara. Buna si ploaia de saptamana trecuta, cresc ciupercile si lansez campania de toamna pentru cules. De dimineata, am vazut o roua […]
Barba caprei conservata in otet
Ploile din aceasta primavara-vara, au fost bucuria culegatorilor de ciuperci, dar si a angrosistilor de ciuperci, care valorifica la italieni tone de ciuperci, adunate en gross de la familiile nevoiase de romi, care stau cu […]
Gogosari umpluti cu varza rosie
Daca tot ne-am apucat anul acesta de muraturi usor mai pretentioase, pentru gurmeti adevarati si nu numai, am apelat la o alta reteta veche, mostenita de la mama, dar “neonorata” de vreo 10 ani. Fara […]
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
Nu am mai pregatit de multi ani retete de muraturi din astea mai sofisticate, pe motiv ca ne-am imputinat noi, cei permanenti la masa, copiii mergand fiecare pe drumul lui, iar bunicii care iarna stateau […]
Sfecla rosie coapta, pentru salata si pentru conserve
Este sezonul pregatirilor de toamna, pentru ca iarna sa treaca mai usor cand vine timpul mesei, iar gospodinele sa isi poata acorda mai mult timp numai pentru ele. Neglijand acest sezon, plin de legume si […]
Ardei capia copti, conservati in ulei de floarea soarelui
In anii trecuti, am scris pe acest blog mai multe retete de muraturi taranesti asortate, conservate in saramura, castraveti conservati in otet sau in saramura, ardei capia si gogosari conservati in otet, zacusca cu ciuperci, […]
Sfecla rosie conservata in otet
Sfecla rosie este recomandata in medicina naturista pentru tratarea cancerului. Sucul de sfecla rosie face adevarate miracole. Preparata cruda, data pe razatoare, singura sau impreuna cu alte radacinoase (morcov, pastarnac, telina, patrunjel, ridiche neagra, ridiche alba, gulie), […]
Muraturi asortate in otet cum fac eu
In anii trecuti am scris pe acest blog, mai multe retete pentru preparat muraturi. Bunicii si parintii faceau multe feluri de muraturi, eu alegand numai pe acelea care ma “tenteaza” in mod deosebit, retetele nu sunt deosebit […]