Am tot dat tarcoale, prin market, la niste gaini uriase, inghetate si nu am cumparat decat atunci cand rezerva de grasime de pasare, din frigider, s-a epuizat. Cand eram copil, parintii si bunicii cresteau in gospodaria casei, pasari (gaini, rate, gaste). Pe vremea aceea se mergea la piata, sambata, doar pentru unt, branza si legume. Targ de pasari si […]
Pui si gaina
Ciorba de pui cu zeama de castraveti
Dupa multele si obositoarele festinuri culinare din timpul sarbatorile de Craciun si Anul Nou se impune o „relaxare” a stomacului, chiar daca urmeaza Boboteaza si Sf. Ion, sarbatori religioase tinute cu smerenie de catre romani. Pentru „purificarea” organismului, greu incercat, este binevenita o ciorba acra. De obicei imi place sa cumpar pasarea intreaga si sa o transez eu. […]
Rulada din piept de pui, perpelita la cuptor
O reteta foarte simpla, care se poate face din piept de pui/ gaina mare, piept de curcan, piept de gasca si chiar piept de rata (daca ratoiul a avut vreo 2-3 Kg si nu era prea batran cand a fost sacrificat de stapan). Am incercat si cu pasari de vanat (rata, caci cu gasca nu m-a fericit […]
Salata de fasole boabe, cartofi si piept de pui
Reteta este gustoasa, parfumata, variata, cam hranitoare, in schimb usor de facut, de catre oricine. Incercati voi tineri, care nu aveti timp de „produs” retete sofisticate si care vreti sa renuntati la catering. Surprindeti-va partenerul cu ceva deosebit. Nu mai agreezi mezelurile, te-ai saturat de oua ochi cu carnat. Ti se taie toata pofta de mancare, cand vezi iarasi in farfurie, carne […]
Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.
Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la cele care va plac cel mai mult si emana cele mai placute miasme pentru nasul fiecaruia). Ciupercile sunt esentiale pentru […]