Carnea de pasare este recomandata de nutritionisti, cel mai des utilizata in retetele pentru copii si cam neglijata de catre adulti. De ce sa nu recunoastem, pieptul de pasare (gaina, curcan, rata, gasca, chiar si […]
Pui si gaina
Pulpe de pui in sos de curry
Am primit cadou de la sotie, de ziua mea, o tigaie mare, italieneasca, cu fund gros, dublu, cu maner solid si toarta de apucat, pentru manevrat ustensila cu amandoua mainile. Ce mai, o scula cu adevarat profesionista, […]
“Monstrul” din ograda bunicii
Am tot dat tarcoale, prin market, la niste gaini uriase, inghetate si nu am cumparat decat atunci cand rezerva de grasime de pasare, din frigider, s-a epuizat. Cand eram copil, parintii si bunicii cresteau in gospodaria casei, pasari […]
Ciorba de pui cu zeama de castraveti
Dupa multele si obositoarele festinuri culinare din timpul sarbatorile de Craciun si Anul Nou se impune o “relaxare” a stomacului, chiar daca urmeaza Boboteaza si Sf. Ion, sarbatori religioase tinute cu smerenie de catre romani. Pentru “purificarea” organismului, […]
Rulada din piept de pui, perpelita la cuptor
O reteta foarte simpla, care se poate face din piept de pui/ gaina mare, piept de curcan, piept de gasca si chiar piept de rata (daca ratoiul a avut vreo 2-3 Kg si nu era prea […]
Salata de fasole boabe, cartofi si piept de pui
Reteta este gustoasa, parfumata, variata, cam hranitoare, in schimb usor de facut, de catre oricine. Incercati voi tineri, care nu aveti timp de “produs” retete sofisticate si care vreti sa renuntati la catering. Surprindeti-va partenerul cu ceva deosebit. Nu mai […]
Gaina fiarta, cu legume, preparate la cuptor.
Se cumpara legume proaspete: dovleac galben (lunguiet), ardei (galben, rosu, verde), morcov (rosu, alungit, tanar), dovlecel, vanata, ceapa (mica, lunguiata), pastarnac, telina, sparanghel, praz, cartofi rosii, etc. Nu trebuie toate sortimentele (in timp va stabiliti la […]