Chiar daca suntem in sezonul verdeturilor, un preparat cu afumatura poate fi surpriza zilei pentru pofticiosii familiei. Este o ocazie potrivita sa mai eliberam congelatorul consumand din ultimele provizii de ardei si rosii congelate rapid […]
Supe supe crema si ciorbe
Ciorba dulce din cap de piept de porc
Imi place sa gatesc ciorba sau supa, fie cu carne sau cu peste, fie doar cu legume, ciuperci sau doar din verzituri. Prefer ciorbele acre, nu excesiv de acre, dar si supele, in special cele […]
Supa din aripi de curcan cu taietei de casa
Cele cateva zile mai racoroase, cu dimineti chiar reci, ne-au avertizat ca se apropie toamna. Este vremea ca frigiderul si camara sa fie populate cu preparatele preferate pentru iarna ale fiecarei familii – muraturi, sucuri, […]
Supa din ciotoi de curcan, cu galuste
Sarbatoarea pascala, Saptamana luminata si Izvorul Tamaduirii au trecut. Dupa luptele grele duse de majoritatea pofticiosilor de serviciu cu preparatele din miel sau din ied de-alungul zilelor de Paste se simte nevoia unei odihne bine […]
Ciorba din coaste proaspete de porc
De curand, am facut un inventar pe sectiuni al retetelor scrise de mine pe acest blog si am constatat ca la ciorbe, supe, supe-crema, arhiva este destul de subtire ca si cum in familia mea […]
Praznic de iesire din autoizolare
Sunt destule indicii (ca sa ma exprim in limbajul de lemn al decidentilor politici) conform carora starea de autoizolare la care am fost constransi, in special noi cei mai in varsta (nu mi-am propus sa […]
Ciorba de praz cu hribi uscati si macris
Intrebarea care se pune sau doar constatarea care se impune este daca toate popoarele lumii obisnuiesc sa se aseze in jurul masei si sa se omeneasca dupa propriile traditii la sarbatorile lor, religioase, la aniversarile […]
Ciorba acra de praz cu afumatura
Afumatura in general si ciorba cu afumatura in special fac parte din pasiunile mele gustativ-culinare. Daca in reteta preparatului mai este folosit ca ingredient si prazul, cu greu gasesc vreun motiv serios sa nu servesc […]
Supa din fond de pasare cu omleta
De multe ori, gospodinele ies din impasul culinar creat de apropierea orei pentru servitul mesei aducandu-si aminte de ce au pus la pastrare prin congelator pentru astfel de momente cand timpul nu le este tocmai […]
Supa crema de dovleac cu leurda si hribi
In fiecare an, spre sfarsitul lui martie, pe piata apare leurda sau usturoiul salbatic, frunze de un verde crud care fiind tinere (abia iesite de sub frunzele uscate cazute in toamna, inca umede de zapada […]