Ca sa poti face fata la mancarurile grele din perioada sarbatorilor de ierna, intre Craciun si Anul Nou este necesar sa “speli” stomacul. Cum reusim ? Ciorba de rosii cu zeama de varza este potrivita acestui scop. […]
Supe supe crema si ciorbe
Supe pentru bebelusi
Cand erau copii mici rasfoind si eu cartea mamelor tinere, in care profesionisti explicau amanuntit cum trebuie crescut micutul, la ce varsta se pot introduce alimente noi, ma documentam oarecum asupra bucatarelilor pentru bebelusi. Documentarea a […]
Ciorba de potroace cu carne din pasare de curte, dupa nopti de mahmureala
Maruntaiele, aripile mici si tartita de la curcanul de Craciun, inca 2 tartite si 2 aripi de curcan, cumparate separat, le oparesti intr-o oala cu apa clocotita. Le speli in jet de apa rece si […]
Ciorba acra de afumatura dupa o reteta batraneasca
Cumperi un ciolan afumat dezosat (sa aiba neaparat si sorici) sau o coasta afumata (te asiguri ca are carne mai multa pe oase). Rar, gasesti piept de porc, afumat (cumpara cand gasesti si tine-l in […]
Bors de peste proaspat
Cumperi de la pescarie un crap romanesc sau o platica, de vreo 1-2 Kg. Merge si caras mare, somn, stiuca, salau, biban. Cureti pestele de solzi si de intestine. Nu ezita sa culegi grasimea alba […]
Ciorba din verdeturi de sezon
Poti folosi orice verdeturi de sezon: loboda fie alba , fie rosie sau amestecata, stevie, dragavei, urzici, spanac, salata, etc. Nu le amesteci sau ba da, dar cel mult de doua feluri (urzicile nu le amesteci […]