Daca esti chitit sa faci o ciorba de peste, delicioasa, iti trebuie neaparat, un cap de peste, la vreo 2 kg (crap romanesc sau somn). Merge si un cap de fitofag, desi eu il evit, ca […]
Supe supe crema si ciorbe
Supa crema din carne de pasare, cu zdrente
Daca doriti sa verificati veridicitatea proverbului “Gaina batrana face supa buna”, nimic mai simplu. Se cumpara cea mai mare gaina, refrigerata/ congelata, care se gaseste in market. Gaina congelata se lasa de seara pana dimineata […]
Ciorba acra, de vara, de loboda si macris
Cum loboda tanara este pe sfarsite, prin piata, m-am gandit sa mai fac o ciorbita, ultima (sau cine poate sti) pe anul acesta. In gradina de la tara (vorba vine, ca e in buricul targului), loboda […]
Supa de gaina cu omleta
Afara este canicula, iar in bucatarie daca te hotarasti intr-un tarziu, dupa ce iti faci curaj vreo 2 ore, sa prepari ceva de mancare, este mai ceva ca la sauna. Daca pui pe aragaz niste carbuni […]
Ciorba de varza murata, cu ciuperci si porcarele
Cum iarna a fost lunga si chiar geroasa, fata de ultimii ani, varza murata din balconul-camara, s-a pastrat tare si nu a facut nici floare. Nu mai vorbesc de zeama de varza, limpede si usor acida, care […]
Ciorba de praz cu ghebe
Pe la inceputul toamnei, in anii ploiosi, in luna augsut, pun la congelator ghebe culese din padure, oparite in apa cu sare. Pe la inceputul lui octombrie cand se fac ciupercile de plop, le culeg […]
Ciorba din cap de piept de vitel, acrita cu zeama de castraveti
Daca te uiti prin macelelarii, toate vand carne de vitel. Nici market-urile nu se lasa mai prejos cand este vorba de a te ademeni sa cumperi – si ei vand carne de vitel, ambalata la […]
Ciorba de pui cu zeama de castraveti
Dupa multele si obositoarele festinuri culinare din timpul sarbatorile de Craciun si Anul Nou se impune o “relaxare” a stomacului, chiar daca urmeaza Boboteaza si Sf. Ion, sarbatori religioase tinute cu smerenie de catre romani. Pentru “purificarea” organismului, […]
Supa de gaina cu taitei de casa
Pentru sarbatorile Craciunului si Anului Nou cumpar o gaina grasa, cat mai mare, pentru a pregati si mancaruri mai lejere (vorba vine), ca alternativa la fripturile grele din carne de porc si/ sau carne de oaie. […]
Ciorba rapida din dovlecei proaspat culesi
Nu uitati ca fiind vara, afara este foarte cald (ca si cum ai putea uita, cand curg apele de pe tine si abea mai respiri, in cautarea a ceva rece de baut 😛 ), trebuie sa […]