Toata lumea vrea pizza. Internetul abunda in informatii cu retete de pizza, despre pizzari mai mult sau mai putin cunoscuti ca profesionisti, dar si despre pizzari amatori. Adresele pizzeriilor din fiecare oras le gasesti pe fluturasii de reclama gasiti in cutia postala. Din curiozitate, un pofticios declarat nu poate renunta la dorinta de a testa […]
Pizza
Pizza din aluat de casa, cu porcarele
Pizza este intotdeauna bine venita, mai ales pentru cina, cand nu ai prea mult timp la dispozitie si ai venit acasa cu „soriceii” deja prezenti in stomac si destul de activi, fiind gata montati inca de la serviciu, din motive lesne de inteles – te-ai luat cu munca si ai sarit peste masa de pranz […]
Pizza rapida facuta in casa
Dupa cum spuneam si in alte dati, pe caldura, este omeneste sa stai cat mai putin langa aragazul care dogoreste, sa consumi preparate usoare, facute rapid, cat mai multe salate si fructe. Pentru cina, o pizza este bine venita oricand, in orice familie, dar este si la indemana celor care inca nu au decis sa se „alieze” […]
Pizza rapida din aluat de clatite
Ne-am amintit daunezi, eu si sotia, de „inventiile culinare” de pe vremuri, cand eram nevoiti sa ne descurcam cu ce aveam prin frigider, pentru a face cina gustoasa si atractiva pentru copii. Cum ouale erau pe cartela si iarna erau destul de greu de gasit pe la colturile pietei (pe unde sacalii puterii de atunci alungau femeile […]
Pizza rapida cu aluat de casa
Am incercat o reteta de aluat cum fac italienii cand vor sa prepare ceva rapid, simplu ca si amestecuri de ingrediente si gustos, dupa cum se lauda cel care m-a inspirat. Aluatul nu prea imi iese, asa ca m-am hotarat sa incerc reteta italiana. La amestecuri de ingrediente nu prea ma las influentat. Merg pe ingrediente pur romanesti […]
Pizza „cum faceti voi”
Cand a inceput sa se vorbeasca la noi (au inceput sa prinda influentele occidentale) despre pizza am inceput sa facem si noi pizza in casa. Copii cand vin acasa si vor pizza completeaza „cum faceti voi”. Se face aluat (faina, apa calduta, drojdie, sare, zahar), care se lasa la dospit. Pana creste aluatul se prepara umplutura. Se […]