Ca in fiecare an, la sarbatoarea nationala de 1 Decembrie, fasolea boabe pregatita in familie se regaseste la loc de cinste pe masa sarbatoreasca. Traditia o respectam, an de an, sa tot fie vreo 30 […]
Afumaturi
Ciorba din coada de porc afumata
Chiar daca suntem in sezonul verdeturilor, un preparat cu afumatura poate fi surpriza zilei pentru pofticiosii familiei. Este o ocazie potrivita sa mai eliberam congelatorul consumand din ultimele provizii de ardei si rosii congelate rapid […]
Tocana din piept de porc afumat cu cus-cus
Ziceam daunazi ca primavara isi face simtita prezenta. Urzicile (cele mai multe, batrane, caci pisca tare la degete, din cele iesite in toamna si prinse sub zapada) populeaza tarabele precupetelor. Buchetele cu ghiocei si viorele […]
Varza murata fiarta cu porcarele
Gospodinele prevazatoare si nu neaparat, numai cele mai in varsta, asa cum au fost invatate in familie pe vremea copilariei adapteaza preparatele casei la sezon. Chiar daca market-urile au galantarele tixite cu produse, nu doar […]
Afumatura la cuptor cu mancare de fasole boabe
Gerul isi face simtita prezenta si pe la noi. Zapada ne ocoleste si de aceasta data, doar ce a fulguit de vreo 3-4 ori si s-a si topit, mai repede decat apuc eu sa scriu. […]
Tocanita din urechi de porc afumate
Sanatatea mintii si a trupului este pe primul plan, motiv suficient, din punctul meu de vedere, pentru a ne adapta la restrictii. Pandemia aceasta care nu se mai sfarseste face ravagii greu de trecut cu […]
Piept de porc afumat cu pilaf bulgaresc de orez
O data cu venirea toamnei, preparatele mai grele, din carne de porc si carne de oaie, isi fac loc pe farfurii. Pastrama de oaie cu mamaliga care insoteste mustul si tulburelul dau semnalul. La sarbatoarea […]
Pastrama de oaie cu carnati afumati si varza calita
Toamna isi arata primele semne. Legumele sunt atractia gospodinelor dornice sa-si umple rafturile din camari, beciuri, povarne si camari. Anul acesta pe 2-3 octombrie se sarbatoreste Ziua recoltei in orasul meu. Primaria s-a pregatit din […]
Praznic cu friptura combinata (curcan, porc, carnat afumat)
Orice gospodina urmareste sa satisfaca poftele tuturor celor care participa la masa din familie. Pofticiosii copii au prioritate. Nu sunt uitati nici pofticiosii mai in varsta. Pofticiosii de serviciu sunt un motiv serios sa combini […]
Pulpe de rata si carnati de porc, afumati, pe pat de varza murata
Sarbatorile crestinesti, de iarna, au trecut. Tot nu a nins si gerul este doar o amintire. Am vazut branduse prin niste cosuri pe la precupete. Or fi aparut si ghioceii si nu i-am vazut eu. […]