Indiferent de anotimp, cand pofticiosii familiei sugereaza (ca sa nu zic, comanda) un anume preparat, gospodina casei nu sta, sa se vaite ca vezi Doamne, nu este sezonul potrivit sau nu se gaseste ingredientul principal […]
Afumaturi
Varza murata fiarta cu piept de porc afumat
De fiecare data cand am timpul necesar pentru a scrie o reteta, caut pe blog, sa vad ce fel de preparate au mai interesat cititorii mei. Constat, aproape de fiecare data, ca preparatele de sezon […]
Gusa de porc macerata in saramura slaba si apoi fiarta
De fiecare data cand am timpul necesar pentru a scrie o reteta noua, trebuie sa rasfoiesc propria arhiva cu poze existente si preparate deja abordate. Numeric, retetele scrise de mine pe acest blog, se apropie […]
Tocana cu piept de porc afumat
Iata-ne si in noul an. Ni-l dorim mai bun decat precedentul an, cu bucurii multiple, fericire cat cuprinde, impliniri si sanatate. Optimismul sa fie pe primul plan in tot ceea ce facem spre binele familiei […]
Porcarele la tigaie cu mancarica de fasole boabe
Stiu ca toti crestinii practicanti respecta cu sfintenie Postul Craciunului. Nu am putut niciodata, din pacate, sa tin toate zilele din posturile calendarului ortodox. Am reusit, mai des, in copilarie, sa nu mananc de dulce, […]
Afumatura de la garnita cu cartofi copti
Afumaturile sunt printre ingrediente preferate de mine la gatit. De multe ori, te scapa din necaz, se pregatesc repede, merg de minune cu tot felul de garnituri, sunt satioase si nu in ultimul rand, gustoase. […]
Iahnie din fasole boabe si afumatura de la garnita, preparat cu dichis
Ca in fiecare an, la sarbatoarea nationala de 1 Decembrie, fasolea boabe pregatita in familie se regaseste la loc de cinste pe masa sarbatoreasca. Traditia o respectam, an de an, sa tot fie vreo 30 […]
Ciorba din coada de porc afumata
Chiar daca suntem in sezonul verdeturilor, un preparat cu afumatura poate fi surpriza zilei pentru pofticiosii familiei. Este o ocazie potrivita sa mai eliberam congelatorul consumand din ultimele provizii de ardei si rosii congelate rapid […]
Tocana din piept de porc afumat cu cus-cus
Ziceam daunazi ca primavara isi face simtita prezenta. Urzicile (cele mai multe, batrane, caci pisca tare la degete, din cele iesite in toamna si prinse sub zapada) populeaza tarabele precupetelor. Buchetele cu ghiocei si viorele […]
Varza murata fiarta cu porcarele
Gospodinele prevazatoare si nu neaparat, numai cele mai in varsta, asa cum au fost invatate in familie pe vremea copilariei adapteaza preparatele casei la sezon. Chiar daca market-urile au galantarele tixite cu produse, nu doar […]