Inca nu a trecut toropeala si orice gospodina isi face planuri in continuare, cum sa stea cat mai putin in preajma aragazului. Ori de vrei, ori de nu vrei, spre seara, cand poti deschide geamurile, sa egalizezi temperaturile, pe cea de afara cu cea din interior, iti faci curaj si te apropii de aragaz. Se […]
Gratineuri
Cina tarzie cu gratine’-uri delicioase
In bucatarie, ideile culinare noi pot fi bine primite sau mofturile pofticiosilor pot taia orice avant bucataresc al gospodinei. Cine nu risca, nu castiga spune o zicala de-a noastra, romaneasca. Zicala este valabila si pentru gospodina ajunsa tarziu acasa care are un timp limitat pentru pregatirea cinei. O solutie la indemana gospodinei ar fi sa […]
Gratin din fenicul si praz cu gratar din muschi de porc si piept de curcan
Mult asteptata iarna de anul acesta isi arata coltii si pe la noi. Cativa fulgi de zapada s-au zbenguit prin aer. Un strat de zapada de vreo 5 mm abia s-a pus pe capota masinii. Speranta mea, de a construi impreuna cu nepotelul un om de zapada nu s-a materializat. Am ramas doar cu promisiunea. […]
Conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata
Conopida si brocoli, legume considerate marginalizate in bucataria romaneasca, capata in ultimul timp un suport culinar tot mai consistent. Imi plac ambele legume, deci motivarea exista. Prin vechile carti de bucate pe care le-am frunzarit eu gasesti unele retete servite pe la mesele boieresti, retete pe care ori de cate ori le-am incercat nu a […]