Carne tocata

Tocaturi folosite in retete.

conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata 17
Carne tocata, Gratineuri, Legume, Porc, Retete Personale

Conopida impanata cu carne tocata si apoi gratinata

Conopida si brocoli, legume considerate marginalizate in bucataria romaneasca, capata in ultimul timp un suport culinar tot mai consistent. Imi plac ambele legume, deci motivarea exista. Prin vechile carti de bucate pe care le-am frunzarit eu gasesti unele retete servite pe la mesele boieresti, retete pe care ori de cate ori le-am incercat nu a […]

chiftelute cu sos si ciuperci sotate 12 Copy
Carne tocata, Ciuperci, Mancaruri si mancarici, Retete Personale

Chiftelute cu sos si ciuperci sotate

Toamna blanda, cu ceva ploaie in ultima perioada si soare dogoritor la vremea pranzului face ca pe sub frunzele ingalbenite sa creasca ciupercile mele preferate, albe, cu codita groasa si scurta, pline de miroazne tainice specifice ciupercilor de camp, culese pe roua diminetii. Miscare in aer liber, pe sub poalele copacilor care se scutura de […]

chiftelute marinate altfel 17 Copy
Carne tocata, Legume, Mancaruri si mancarici, Retete Personale

Chiftelute marinate altfel

Majoritatea preparatelor din categoria mancaruri-mancarici le pregatim spre sfarsitul toamnei cand zaduful de afara se potoleste si/ sau iarna cand sosul acestor preparate in care cu greu rezista vreun gurmand de nadejde sa moaie, asigura consistenta pentru organismul care trebuie sa faca fata la frig. Cand pofticiosii isi fac anuntate doleantele culinare, amani ce amani […]

hamburgheri de vitel cu cartofi impanati la cuptor 11 Copy
Carne tocata, Delicatese delicateturi si "mofturi culinare", Retete Personale, Vita si vitel

Hamburgheri de vitel cu cartofi impanati, la cuptor

Romanilor le-a placut intotdeauna, in trecutul indepartat si in special, in prezent, sa aduca in retetarul restaurantelor de lux (da bine in meniul adus la masa de oberchelner), dar si in retetarul stradal (coada la colt de strada si fumul ce iese pe cos sunt indicii ca se coace/ frige ceva acolo), preparate straineze. Asa […]