Vremea ciudata din aceasta primavara, destul de rece, cu ploi putine la inceput ce doar au stropit pamantul, cu soare zgarcit si vant persistent ce mai mult a zvantat terenul, nu a fost prielnica pentru […]
Delicatese delicateturi si “mofturi culinare”
Se incadreaza ciudateniile culinare, unele retete mai mestesugite si cu ingrediente deosebite ca gust, chiar opuse pentru papilele gustative.
Cinand tarziu spre miezul noptii
Cina tarzie nu este recomandata de catre nutritionisti, in special pe la varste mai inaintate. In tinerete, chiar daca stiam de aceasta recomandare, nu prea o luam in seama, foamea fiind cea care dirija ora […]
Salate si alte preparate cu ardei copti
Toamna bate la usa. Prin pietele cu legume si fructe este deja agitatie mare. Au aparut in sfarsit si producatorii locali, ii regasesti pe la colturile pietelor. Producatorii locali nu au loc mai in fata […]
Cartofi copti cu unt, telemea de capra si smantana
Incerc sa scriu numai retete pe care le pregatim in bucataria mea de la bloc, majoritatea acestora fiind din surse mostenite de la parinti si de la socri. Sunt acele preparate facute de mama si […]
Hamburgheri din carne de vitel cu piure’ de cartofi
Anul acesta, noi romanii avem parte de multe care ni se par iesite din comunul nostru cotidian – iarna cu zapada doar pe la munte, in rest sparcaiala, grindina si ploi torentiale alternand cu zile […]
Praznic de iesire din autoizolare
Sunt destule indicii (ca sa ma exprim in limbajul de lemn al decidentilor politici) conform carora starea de autoizolare la care am fost constransi, in special noi cei mai in varsta (nu mi-am propus sa […]
Ciolan de porc afumat si dezosat, unduit in bere
In aceasta perioada, ceva mai rece, prajelile din carnea de porc cu ceva grasime si mai ales prajelile de preparate din carne de porc, afumate, se regasesc pe mai toate mesele servite la pranz de […]
Pane’ de ardei copt umplut cu sunca de Praga si cascaval afumat
Delicatesele culinare sau sofisticaniile culinare cum imi place mie sa le denumesc fac parte din arta fiecarei gospodine care doreste sa-i impresioneze (culinar vorbind) cat de cat pe cei stransi in jurul mesei. Ocazii se […]
Chiftea uriasa cu ou de gasca, in aluat
In ziua de azi, lumea are o preocupare majora legata de ceea ce cumpara pentru a consuma (nu este rau deloc, sa citesti pe etichete), ce gateste si cum se hraneste. Gospodinele se straduiesc sa […]
Telina coapta cu degetele pane’ din piept de pui
Telina este radacinoasa pe care noi romanii o cam neglijam, pe nedrept, in preparatele noastre, desi retetarul stramosesc are multe preparate delicioase si pline de arome tainice in care aceasta leguma este asezata la loc […]